3D Printing Gids – Laag voor laag naar de professional

 

Op deze pagina vindt u een lijst van al onze 3D print gids artikels, die u in volgorde kunt bezoeken of gewoon als referentie, zoals u wenst. Om u een beter overzicht te geven, hebben wij de gids in categorieën ingedeeld. Veel plezier met lezen!

3D-printen basisprincipes

Gids voor 3D-printen

In deze sectie presenteren wij alle links naar de onderwerpen op threedom die u nodig heeft om een goede start te maken in de 3D print wereld en direct met veel kennis aan de slag te gaan.

Wat is 3D-printen?

Weet u niet precies wat 3D-printen is en wilt u eerst een overzicht? Dan is een klik op deze link aan te bevelen. U leert niet alleen wat 3D-printen is, maar ook welke printprocessen er zijn, wat de voor- en nadelen van de technologie zelf zijn en nog veel meer.

Aanbevolen voor de start in de wereld van lagen!

3D-printproces

U wilt de drukprocédés niet alleen oppervlakkig kennen, maar ze echt begrijpen en de voor- en nadelen kennen en ze in uw dagelijks leven gebruiken? Dit bericht en de gedetailleerde procesbeschrijvingen die erin zijn opgenomen, zullen u daarbij helpen.

Zo niet, dan mag u klagen.

Toepassingsgebieden van 3D-printen

De potentiële toepassingen van 3D-printing beginnen bij de klassieke prototyping en strekken zich uit tot de logistiek en de mode-industrie. In dit artikel kunt u de verschillende toepassingsgebieden selecteren en dieper ingaan op de desbetreffende industrie of het desbetreffende gebied.

De geschiedenis van 3D-printen

U weet al een beetje meer en wilt nu graag leren hoe 3D-printen zich de afgelopen 150 jaar heeft ontwikkeld (jawel!)? Dan is dit artikel zeker iets voor jou. Er worden verschillende stadia van het verhaal beschreven, waaronder een moordenaar.

Spannender dan verwacht? Kijk dan maar eens!

Woordenlijst 3D-printen

Als iemand die met andere mensen over 3D-printen wil praten, zou het zeker een voordeel zijn als je op zijn minst de basistermen een beetje bij naam kent. Hiervoor is de 3D-printing woordenlijst van threedom geschikt met veel uitleg en ook illustraties die u de kennis verschaffen die u verder brengt.

3D printer materiaal

3D Printing Gids - Materiaal

Zoals de naam al doet vermoeden, gaat dit over de verschillende materialen in 3D printen. U zult niet alleen leren wat filament is en hoe het wordt gemaakt, maar ook welk materiaal geschikt is voor welke toepassing.

3D Printer Filament

In dit artikel zult u het onderwerp “filament” holistisch leren kennen. U krijgt een overzicht van de verschillende soorten filament die op de markt verkrijgbaar zijn. Dit brengt u naar de meer gedetailleerde beschrijvingen van de verschillende grondstoffen en dan zou u alles moeten weten wat er te weten valt.

Wat is PETG?

PET betekent iets voor u, maar PETG niet? Bekijk dan dit bericht met waardevolle tips over het 3D printer materiaal. Daarna weet je er alles van!

Wat is ABS?

Onze Legoblokjes zijn ervan gemaakt en daarom is ABS geschikt voor projecten die “tegen een stootje” moeten kunnen. Maar wat is ABS nu precies? Wat zijn de voordelen? Wat zijn de nadelen? Dit artikel geeft antwoord op deze en andere vragen.

Wat is PLA?

PLA is HET materiaal voor 3D-printen. Iedereen weet het. Iedereen heeft het gedrukt. Het biedt beginners een gemakkelijke start, maar is op zich misschien ook een beetje ondergewaardeerd. Lees het artikel en kom meer te weten over PLA.

3D Printer Software

3D-printing Gids - Software

In deze categorie leert u alles over software in 3D printen. Natuurlijk kun je niet gaan 3D-printen zonder een manier om bestanden te vertalen van het 3D-model naar de 3D-printer. Maak je geen zorgen. Je leert hier bijna alles.

3D Printer Software

Deze pagina geeft u een overzicht van veelgebruikte programma's die u als 3D-printer nodig zult hebben. U kunt nagaan of uw favoriete software er tussen staat door een kijkje te nemen.

3D Printer Snijmachine

Dit artikel zal je introduceren in de wereld van slicers. Na dit gelezen te hebben, weet u wat een snijmachine is en hoe hij werkt. U zult ook de bekendste snijmachines leren kennen.

Autodesk Fusion 360

Als u uw eigen ideeën wilt uitvoeren, kunt u niet om software als Autodesk Fusion 360 heen. Voor deze professionele software hoeft alleen in bijzondere uitzonderlijke gevallen te worden betaald. Waarom werk je er dan niet mee? Leer meer over Fusion 360 in het artikel!

Tinkercad handleiding Duits

Tinkercad is ook van Autodesk. In dit universum is het gemakkelijk om modellen uit Tinkercad verder te bewerken in Fusion en ze nog complexer te maken.

De browsergebaseerde software is kinderlijk eenvoudig te gebruiken en is ideaal voor beginners, kinderen en in het algemeen geïnteresseerden die niet eerst met een nieuwe interface willen werken.

Registreren – Inloggen – Model! De instructies zullen u helpen dit te doen.

GCODE commando's in een oogopslag

Machines hebben hun eigen taal. U wilt beter communiceren met uw 3D printer? Hier noem ik de belangrijkste commando's voor.

3D Printer Hardware

3D Printing Gids - 3D Printer Hardware

Op dit gebied leer je iets meer dan alleen theorie. Dit zijn meer algemene onderwerpen die u bijvoorbeeld helpen om een betere printbedhechting te verkrijgen of de structuur van een printtafel uit te leggen.

Pertinax als 3D druksubstraat / permanente drukplaat

Een goede eerste laag is een van de belangrijkste factoren voor het welslagen van een drukproces. Als dit “fundament” verkeerd wordt gelegd, kan er bijvoorbeeld kromming optreden, met in het ergste geval een drukfout tot gevolg. Om dit te voorkomen, kunt u verschillende materialen gebruiken als zogenaamde permanente drukplaten. Hier vindt U instructies uit de begintijd van threedom over hoe pertinax platen te gebruiken om het drukresultaat positief te beïnvloeden. Een goedkope oplossing die relatief snel kan worden geïmplementeerd.

3D Printer Hotend

In dit artikel zullen wij eerst het onderwerp “hotend” behandelen en vervolgens een selectie van gangbare modellen voorstellen. Als u op zoek bent naar een vervanging voor uw hotend, klik dan op de volgende knop:

Magnetisch verwarmingsbed

Als u uw processen nog wat comfortabeler wilt maken, dan is een magnetisch verwarmingsbed geschikt. U kunt bijvoorbeeld het printbed na een print verwijderen en vervangen door een ander, zodat u de koeltijd overslaat. De conversie is niet zo moeilijk. Kijk maar eens!

Tabelstructuur afdrukken [Gastbeitrag]

Dit is het eerste gastbericht op threedom. Het is geschreven door Tobias Dahl en beschrijft hoe hij zijn druktafels samenstelt, waar hij op let en wat nog meer belangrijk is. Nogmaals bedankt, Tobi!