3D Printer Winkels

U wilt een 3D-printer, 3D-printing filament of 3D-printing software kopen en weet niet precies waar u wat moet kopen? Op deze pagina zet ik alle relevante 3D printer winkels op een rijtje en geef ik je wat tips en trucs hoe je bijvoorbeeld kunt besparen op de verzendkosten, of welke kortingscodes ze voor je beschikbaar hebben.

Nu zal ik u de lijst laten zien van bedrijven waar ik zelf heel vaak gereedschappen, accessoires, materialen of zelfs de 3D-printers zelf bestel.

Banggood

Een bekende detailhandelaar uit het Verre Oosten is Banggood. Naast de snelle en tot nu toe ook belastingvrije levering biedt Banggood een soortgelijk assortiment als TOMTOP. Wij winkelen hier vooral voor elektronische accessoires zoals soldeerbouten en springen waarschijnlijk ook op het juiste moment binnen als kleine gadgets zoals minidrones in de aanbieding zijn. Dat zal onze ondergang worden 😉

U kunt mijn Banggood review hier vinden: Banggood ervaringen

Amazon als 3D printer winkel voor u

3D Printer Winkel Amazon

Amazon is als grootste online retailer natuurlijk niet op zijn achterhoofd gevallen en heeft al enige tijd aanbiedingen voor 3D printers, 3D printing accessoires en materialen. Kijk bij het bestellen echter goed of de aanbiedingen van de Marktplaats-dealers uit China of Europa komen. Als ze uit China komen en de levertijd erg lang lijkt, is bestellen bij een van de Chinese dealers (hieronder) financieel misschien meer de moeite waard. Vergelijken helpt hier 🙂

U kunt een aantal van de laatste aanbiedingen bekijken in de post“Amazon Deals: De beste 3D print aanbiedingen” of ga direct naar

Vind 3D printer aanbiedingen op Amazon

Aliexpress – Hou je ogen open en je krijgt goede prijzen

3D Printer Winkel AliExpress

AliExpress is waarschijnlijk de bekendste vertegenwoordiger van oprichter Jack Ma's AliBaba Group hier in Duitsland. (Leuk weetje: Jack Ma was in zijn leven vóór AliBaba leraar Engels en wist niets van het internet). Hier bieden bedrijven uit China hun producten aan via AliExpress. Er zijn zeker ook zwarte schapen onder de aanbieders. AliExpress is echter niet traag met reageren als er problemen zijn. Als u kapotte goederen krijgt of helemaal geen goederen, moet u een klacht indienen. In bijna alle gevallen zult u gelijk krijgen en zal de handelaar gedwongen worden u op de een of andere manier tegemoet te komen. (Fun Fact II: Dit is te wijten aan het feit dat in de eerste jaren na de oprichting van het bedrijf het beeld van het zwarte schaap op AliExpress in de media circuleerde en het team rond Jack Ma toen moest reageren – goed voor ons klanten!)

Vind 3D Printer aanbiedingen op Aliexpress

U kunt mijn gedetailleerde review hieronder vinden: AliExpress ervaringen

TOMTOP

Naast Banggood hebben zich de laatste jaren ook andere detailhandelaren uit China gevestigd, die nu een even diep en breed assortiment als Gearbest aanbieden. Dit omvat ook TOMTOP. TOMTOP werd in 2004 opgericht en verspreidde zich, naar eigen zeggen, relatief snel naar platforms zoals Alibaba, waar het ook een detailhandelaar is met zeer goede ratings.

We hebben TOMTOP voor het eerst gebruikt in 2018 en hebben sindsdien grotere pakketten besteld, zoals elektrische vouwfietsen. We waren erg blij met de snelle verzending zonder douanekosten en de klantenservice was ook erg behulpzaam toen we problemen hadden met de vouwfiets.

U kunt mijn TOMTOP test hier vinden: TOMTOP ervaringen

OTTO

Het goede oude Otto postorderbedrijf uit Hamburg. In tegenstelling tot Quelle hebben zij de digitale transformatie wel doorstaan (BS bingo ;)) en bieden nu ook 3D printers aan. Vanaf november 2020 is het productaanbod overzichtelijk en omvat het vier printers, alsmede een aanbod voor filament.

De printers die momenteel in de aanbieding zijn, zijn zowel van Dremel als van Bresser en ze bieden allemaal een gesloten installatieruimte. Otto is betrouwbaar en levert rechtstreeks via dochteronderneming Hermes. Het grootste voordeel van Otto is ongetwijfeld de betaling in termijnen, waardoor ook gezinnen met lage inkomens toegang krijgen tot 3D-printers.

geekbuying – Het betere Gearbest

Geekbuying stond al een hele tijd niet meer op mijn radar, maar na verloop van tijd merkte ik het steeds betere 3D printing aanbod, dus bestelde ik filament als test. Levering en ook een supportverzoek werden snel afgehandeld en inmiddels zie ik geekbuying voorgaan op Gearbest, hoewel dat momenteel niet zo moeilijk is, wat ik helaas moet toegeven.

U kunt mijn gedetailleerd onderzoek naar geekbuying vinden op: geekbuying ervaringen

Gearbest biedt onder andere 3D-printers – Voor koopjesjagers en geduldige mensen

Je bent Gearbest waarschijnlijk al meer dan eens “tegengekomen”. Ik bestel er vaak mijn 3D-printers en ook andere gadgets zoals de Xiaomi robotstofzuiger, die je vast wel ergens gezien hebt. U moet geduld hebben en rekening houden met 14 dagen voor de levering. Maar als je wil zien waar je pakjes zijn, biedt Gearbest zelf niet de beste tracking bronnen aan. U kunt een kijkje nemen op de Gearbest tracking pagina en de gelinkte pagina's gebruiken om meer informatie te krijgen.

Update 2022: Ik kan Gearbest niet langer aanbevelen en zal na verloop van tijd alle links naar de winkel verwijderen. Enerzijds heb ik bestelde goederen niet ontvangen, anderzijds werden vouchers op een bepaald ogenblik geannuleerd omdat de leveringen te lang duurden. Er is nog steeds geen mogelijkheid om ze te reactiveren. Daar zijn de verjaardagscadeaus van mijn vrienden in bonnenvorm. En: als affiliate heb ik mijn commissie ook niet ontvangen. Dus, beter om te vermijden.