TOMTOP ervaringen

TOMTOP is nu een gerenommeerde leverancier onder technologiefans. Het Chinese bedrijf is sinds 2004 actief op de markt. Hoofdzakelijk worden artikelen voor dagelijks gebruik aangeboden. Maar ook huis- en tuinartikelen, technische accessoires en divers drukwerk. Hierna laten wij u zien welke TOMTOP wij met het aanbod hebben en wat u over de aanbieder moet weten.

De belangrijkste feiten in het kort

 • TOMTOP werd in 2004 opgericht en treedt zowel op als kleinhandelaar en groothandelaar
 • Het assortiment van de winkel omvat talloze producten uit categorieën als videospelletjes, computeraccessoires, mobiele telefoonaccessoires, kleding, juwelen, RC-modellen en nog veel meer.
 • 3D printers, printer pennen, printer accessoires, module boards en printer filament beschikbaar
 • Voor de verwerking van betalingen biedt TOMTOP onder meer PayPal, kredietkaarten of bankoverschrijving aan.
 • Levering bij verzending vanuit Duits magazijn meestal binnen drie tot acht werkdagen

TOMTOP: Product selectie

De productkeuze bij TOMTOP is enorm uitgebreid. De winkel biedt talloze artikelen in categorieën als accessoires voor mobiele telefoons, camera's en fotoaccessoires, sport en outdoor, speelgoed en hobby's of kleding en sieraden. U vindt er ook gereedschap, artikelen voor huis en tuin, video- en audioapparatuur, computers en slimme toestellen. Het is goed te weten dat hier producten van gerenommeerde merken te vinden zijn. Onder andere, Lenovo of Xiaomi, bijvoorbeeld.

3D-printen en TOMTOP

Met meer dan 300 verschillende producten is de winkel volgens onze TOMTOP echt goed gepositioneerd op het gebied van 3D-printen. Aan de ene kant levert de leverancier complete 3D-printers. Anderzijds kunt u hier ook terecht voor 3D printer filament of losse printeronderdelen. Op het gebied van complete 3D printers vindt u meer dan 75 artikelen zoals de Reality 3D Ender-3 V2 of Artillery Sidewinder-X2.

Voor de filamenten kunt u kiezen uit een brede waaier van kleuren, zoals rood, zwart of goud. Passieve pennen voor tekentabletten zijn ook beschikbaar, en u kunt de artikelen gemakkelijk naar wens sorteren met behulp van verschillende opties. Op het gebied van printeronderdelen kunt u onder meer kiezen uit lasermodules, afdrukoppervlakken, geleidesledes of koelers.

Betaalmethoden bij TOMTOP

Volgens onze TOMTOP doet de winkel op het gebied van betalingsmogelijkheden niet onder voor zijn Europese concurrenten. U kunt hier vertrouwen op gerenommeerde en beproefde betaalmethoden en bijvoorbeeld terugvallen op de populaire PayPal eWallet. In de winkel kan ook worden betaald via onmiddellijke overschrijving, kredietkaart of bankoverschrijving. Onze aanbeveling hier is duidelijk de elektronische betaalmethoden. Dit zijn de snelste manieren om uw bestelling te verwerken, dus u zult meestal de kortste verzendtijd voor lief moeten nemen.

TOMTOP: verzending, douane en levertijden

Goed nieuws: Voor veel bestellingen naar Duitsland kunt u de verzendkosten besparen. Tijdens het bestelproces kunt u direct controleren of er al dan niet verzendkosten in rekening worden gebracht. Als uw goederen uit een Duits magazijn komen, hoeft u zich normaal gesproken geen zorgen te maken over de verzendkosten voor levering naar Duitsland. Bovendien kan ook voor levering vanuit een Duits magazijn de kortste levertijd van drie tot acht werkdagen worden verwacht. De levering vindt plaats met de verzendingsdienst DHL. Als de zending vanuit het Chinese pakhuis wordt verzonden, gebeurt dat per luchtpost. In dit geval moet u rekening houden met 7 tot 15 werkdagen voor levering in Duitsland.

Er is natuurlijk geen algemeen antwoord op de vraag of douanerechten in aanmerking moeten worden genomen. Wij raden u aan de voorschriften van uw bevoegde douane-instantie te raadplegen.

Voor- en nadelen van TOMTOP

Voordelen

 • 3D printer, filament en printeronderdelen beschikbaar
 • Betalingen mogelijk met o.a. PayPal
 • Producten van gerenommeerde merken zoals Lenovo of Xiaomi
 • TOMTOP heeft zijn eigen magazijn in Duitsland
 • Kortingen of voordelen die permanent beschikbaar zijn

Nadelen

 • Verzendtijden sterk afhankelijk van het betreffende magazijn
 • Slechte Duitse vertaling van de website

Conclusie

TOMTOP is nu een gerenommeerde en ervaren leverancier uit China. Het bedrijf is sinds 2004 actief als onlinedetailhandelaar en biedt een portefeuille van enkele tienduizenden producten aan. Meer dan 300 daarvan komen momenteel voor rekening van de productcategorieën rond 3D-printen. Dus de selectie is goed, net als de rest van de service rond het aanbod. Voor betalingen kunt u terugvallen op gerenommeerde betaalmethoden, en dankzij een Duits magazijn is de verzending in sommige gevallen ook aangenaam snel. Het is een beetje jammer dat veel delen van de website vrij moeilijk te begrijpen zijn door de slechte vertaling. Als er echter helemaal geen duidelijkheid is, zal de klantendienst doeltreffend en bekwaam helpen.

Veel gestelde vragen over TOMTOP

Als u nog vragen heeft over TOMTOP, neem dan een kijkje in dit gedeelte. Voel je vrij om andere vragen op te schrijven en ik zal ze hier ook beantwoorden.

Wie wil, kan een TOMTOP gebruiken om zijn bestellingen te plaatsen. Het aanbod van functies in de app is identiek aan het aanbod op de desktop. De app is beschikbaar als downloadversie voor alle eindtoestellen met de besturingssystemen iOS en Android.

Een terugzending bij TOMTOP is meestal zonder problemen mogelijk. Dit moet echter vooraf worden meegedeeld aan het ondersteuningsteam van het bedrijf. Deze verstrekt dan alle nodige informatie voor de aangifte en fungeert als contactpunt voor vragen.

TOMTOP is een gerenommeerde 3D printshop. De leverancier is al bijna 20 jaar actief op de markt en exploiteert nu zelfs een eigen magazijn in Duitsland. Bovendien kunnen klanten gebruik maken van gerenommeerde betalingsopties zoals PayPal, onmiddellijke bankoverschrijving of klassieke bankoverschrijving.