geek-koopervaringen

geekbuying heeft zijn wortels in Azië. Volgens onze geekbuying-ervaring is het bedrijf echter ook actief in Europa en Noord-Amerika. In Europa is het hoofdkantoor gevestigd in Litouwen. Maar hoe zit het met de verscheidenheid aan producten? En hoe goed is geekbuying gepositioneerd op het gebied van 3D-printen? Wij hebben alle relevante details verzameld in de volgende geekbuying test.

De belangrijkste feiten in het kort

 • geekbuying werd opgericht in 2012 en is actief in Azië, Europa en Noord-Amerika
 • Het zwaartepunt van de onlineshop ligt op technische producten, hoewel ook woonaccessoires en tuinmeubelen worden aangeboden. In totaal zijn er meer dan 10.000 producten in het assortiment te vinden
 • Vertrouwde betaalmethodes zoals PayPal, Giropay of Klarna kunnen worden gebruikt voor betalingsverwerking
 • Op het gebied van 3D printen is geekbuying goed gepositioneerd met honderden printers en accessoires.
 • Verzending vanuit Europese magazijnen vindt gewoonlijk plaats binnen twee tot zeven werkdagen

geekbuying productselectie

Zoals bekend is de enorme verscheidenheid kenmerkend voor Aziatische online winkels. geekbuying is daar ook het ideale bewijs van. De winkel biedt zijn producten aan in verschillende categorieën en biedt enkele duizenden producten te koop aan. Klanten zullen vinden wat ze zoeken in categorieën zoals smart home en garden, mobiele telefoons en accessoires, computers en tablets, wearables of auto's en motoren. Verder zijn er volgens onze geekbuying-ervaringen ook producten te vinden in de categorieën sport en vrije tijd, elektronica, mini-pc's en tv-boxen, verzamel- en zeldzame voorwerpen, mode of beveiligingssysteem. Ook goed om te weten: Met RoboRock, Philips, Segway, Huawei of Lenovo, tal van gerenommeerde merken zijn hier te vinden.

3D-printen en geek-kopen

De positieve indruk van de grote verscheidenheid zet zich ook voort op het gebied van 3D-printen bij geekbuying. U kunt kiezen uit drie subcategorieën voor uw aankoop. Enerzijds levert de leverancier talrijke FDM 3D-printers. Hiertoe behoren producten zoals de Artillery Genius Pro, Creality Ender-3 S1 of toestellen uit het hogere segment, zoals de Qidi Rech X-CF Pro. Als u iets spectaculairders wilt, kunt u naast de FDM printers ook SLA 3D printers kopen bij geekbuying. Tot deze categorie behoren bijvoorbeeld de Anycubic Photon Mono X, Elegoo Mars 3 of de Qidi i Box Mono resin 3D-printer.

Als u alleen accessoires voor uw apparaat nodig hebt, vindt u ook wat u zoekt volgens onze geekbuying-ervaring. Tussen de honderden producten kunt u bijvoorbeeld bijpassende filamenten, connectoren, ventilatoren of printerhars kopen.

Betaalmethoden bij geekbuying

De beschikbare betalingsmogelijkheden bij geekbuying onderstrepen de indruk dat dit een serieuze tech shop is. U kunt gebruik maken van tal van betaalmethoden die in Europa bekend zijn, zoals PayPal. Als alternatief biedt geekbuying ook betaling per creditcard, bankoverschrijving, Sofortüberweisung (Klarna) of Giropay aan. Wij raden u aan om, indien mogelijk, een elektronische betalingsmethode te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de bestelling sneller door de leverancier wordt verwerkt.

geekbuying: verzending, douane en levertijden

Volgens onze geekbuying-ervaring heeft het bedrijf talrijke magazijnen op verschillende continenten. Dit maakt het onmogelijk om een algemene leveringstermijn te geven. In plaats daarvan is dit gebaseerd op het magazijn van waaruit de bestelling wordt verzonden. Het goede nieuws is dat veel kampen zich binnen de EU bevinden. Bij verzending vanuit een Europees magazijn via DPD, vindt de levering gewoonlijk plaats binnen twee tot zeven werkdagen. Als de artikelen zelfs vanuit een Duits magazijn worden verzonden, levert DHL ze meestal binnen één tot twee werkdagen.

geekbuying kan geen precieze informatie geven over of en welke douanerechten van toepassing zijn. Dit is echter niet verwonderlijk, omdat zij uiteenlopen. Afhankelijk van de waarde van de bestelling kunnen extra douanerechten en/of BTW in rekening worden gebracht. Dit is natuurlijk niet het geval bij verzending vanuit een Duits of Europees magazijn.

Voor- en nadelen van geekbuying

Voordelen

 • Sterke productdiversiteit in 3D-printing
 • Levering bij verzending vanuit Duits magazijn binnen meestal één tot twee werkdagen
 • Voortdurende kortingen en aanbiedingen beschikbaar
 • Veilige betaalmethoden zoals PayPal, Klarna of Giropay beschikbaar
 • Gratis verzending voor veel producten Standaard
 • 12 maanden gratis reparatiegarantie voor elektronische producten

Nadelen

 • De voorkeurtaal voor klantenondersteuning is Engels
 • Bestelling uit Duitse magazijnen gedeeltelijk niet mogelijk

Conclusie

Als u op zoek bent naar goedkope en goede 3D printing producten, moet u zeker een bezoekje brengen aan geekbuying. De verscheidenheid in de winkel is groot en omvat niet alleen volledige druksets, maar ook afzonderlijke onderdelen voor reparaties en dergelijke. De service is ook sterk. Aangezien zelfs in Duitsland magazijnen worden geëxploiteerd, verloopt het bestellen vaak zeer ongecompliceerd en snel. U kunt ook gebruik maken van veilige en vertrouwde betaalmethoden zoals PayPal of Giropay. Met andere woorden: Je hoeft je geen zorgen te maken over de ernst hier. En zoals onze geekbuying-test aantoonde, is de kwaliteit ook niet minder.

Veel gestelde vragen over geekbuying

Als u nog steeds onbeantwoorde vragen hebt over geekbuying, kijk dan eens verder in deze rubriek. Voel je vrij om andere vragen op te schrijven en ik zal ze hier ook beantwoorden.

De geekbuying aanbieding kan gebruikt worden met elk eindapparaat. Naast de klassieke desktopversie biedt de winkel ook een voor mobiele apparatuur geoptimaliseerde versie van zijn website aan, die in elke mobiele browser kan worden geopend. Wie wil, kan ook gratis een native geekbuying-app downloaden voor zijn Android- of iOS-apparaat.

De teruggaveprocedure bij geekbuying is eenvoudig en transparant. De aanbieder deelt de klachten van klanten in geval van een retourzending in verschillende categorieën in. In geval van een retourzending hoeven de klanten niet altijd de kosten voor de retourzending te dragen.

geekbuying is een gerenommeerde 3D printshop die al zo'n tien jaar actief is op de markt. De onderneming exploiteert talloze magazijnen over de hele wereld en biedt haar producten aan in Azië, Noord-Amerika en Europa. Bovendien zijn veilige betaalmethoden zoals PayPal, Klarna of Giropay beschikbaar.