Banggood ervaringen

De online winkel Banggood werd in 2006 in Guangzhou opgericht. Reeds op het eerste gezicht valt op dat hier bepaalde gelijkenissen met het aanbod van Amazon herkenbaar zijn. De grote vraag: geldt dit alleen voor het uiterlijk of kan de winkel ook overtuigen met even sterke prestaties? Hieronder vindt u alles over Banggood, de 3D-productselectie, de leveringskosten, de verzendings- en douanevoorschriften.

De belangrijkste feiten in het kort

 • Banggood werd opgericht in China en was tot dusver vooral actief in Amerika en het Midden-Oosten
 • Er worden meer dan 1.000.000 producten aangeboden uit categorieën als consumentenelektronica, huishoudelijke apparaten, 3D-printing, sport of kleding
 • 3D printers, printer pennen, printer accessoires, module boards en printer filament beschikbaar
 • Betalingen zijn in de winkel mogelijk met onder meer Klarna, Mastercard en Visa creditcards of PayPal.
 • De leveringstermijn van de bestellingen varieert naargelang het magazijn van waaruit de zending is verzonden

Banggood: Product selectie

Banggood is een online detailhandelaar die gestaag doorgaat met een groeiplan. Dit is wonderwel te herkennen in het productassortiment, want dat is de laatste jaren aanzienlijk uitgebreid. Intussen werkt de aanbieder samen met meer dan 100.000 leveranciers en stelt zo meer dan 1.000.000 producten ter beschikking in zijn winkel. De keuze varieert van consumentenelektronica tot huishoudelijke apparaten en gereedschap tot sport of kleding. In feite, volgens onze Banggood ervaring, zijn er veel meer dan 30 productcategorieën beschikbaar.

3D-printen en Banggood

De Chinese online winkel is ook goed gepositioneerd op het gebied van 3D-printen. U vindt hier talrijke producten van bekende merken. Onder hen Creality, Sunlu, Creativity, eSun, Elegoo, Elegiant of Amtomstack. U kunt het aanbod filteren op basis van verschillende criteria, zoals bepaalde printerfuncties, het afdrukformaat of ook het type aansluiting. In de printerfuncties kunt u bijvoorbeeld automatische nivellering, tweekleurendruk, de Wifi-verbinding of de hervatting van het afdrukken na een stroomstoring als filters definiëren. U kunt ook FDM-, Corey- of UV-Hartz-apparatuur gebruiken, afhankelijk van het soort werk. In het algemeen zijn de volgende productcategorieën hier beschikbaar als subcategorieën:

 • 3D printer
 • 3D printer pennen
 • Accessoires voor 3D-printers
 • 3D printer moduleborden
 • 3D printer filament

Betaalmethoden bij Banggood

Volgens haar eigen informatie bedient Banggood wereldwijd meer dan 35 miljoen klanten. Het is duidelijk dat dit ook een ruime keuze aan betaalmethoden biedt. Ze zijn niet allemaal relevant voor klanten uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland. Wij bevelen vooral het gebruik aan van bekende en gerenommeerde betalingsmogelijkheden. Dit zijn bijvoorbeeld creditcards van Mastercard, American Express en Visa, de eWallet van Paypal of de betaaldienst van Klarna.

Betaling per bankoverschrijving is ook mogelijk, maar enigszins omslachtig. Ten eerste kunt u de bankoverschrijving alleen gebruiken voor bestellingen met een waarde van 100 US dollar of meer. Aan de andere kant moet u contact opnemen met de support en de bankgegevens van de winkel naar u laten sturen.

Banggood: Verzending, douane en leveringstermijnen

Volgens onze Banggood ervaring, worden de goederen verzonden met gerenommeerde bedrijven zoals DHL. De respectieve verzendingskosten kunnen transparant worden bekeken in het kader van de bestelling en gedeeltelijk worden aangepast afhankelijk van de verzendingsmethode. Hoe lang de verzending duurt, hangt in de eerste plaats af van het betrokken expeditiemagazijn. Als het product vanuit het Chinese hoofdmagazijn wordt verzonden, duurt de verzending gewoonlijk tussen 10 en 80 werkdagen. Express-levering duurt tussen 10 en 17 werkdagen. Als de producten bijvoorbeeld uit het magazijn in Tsjechië komen, worden ze binnen 1 tot 7 werkdagen verzonden.

Voordat u de goederen koopt, moet u goed kijken naar de douanerechten. Helaas is Banggood hier nog niet transparant genoeg. In het algemeen zijn geen douanerechten van toepassing op zendingen uit China met een waarde van minder dan 26,30 euro inclusief verzending. Als u daarboven zit, bent u tussen 7 en 19 procent belasting verschuldigd. Evenzo kan een aanvullend douanerecht worden geheven op goederen met een waarde van 150 euro of meer. Hoe beter u zich van tevoren informeert, hoe minder mogelijke onaangename verrassingen er zullen zijn. Als u Europese Direct Mail of Priority Direct als verzendmethode gebruikt, betaalt de winkel de douanekosten voor u.

Voor- en nadelen van Banggood

Voordelen

 • Enorm grote productselectie met meer dan 1.000.000 artikelen uit meer dan 30 productcategorieën
 • Uiteenlopende keuze op het gebied van 3D-printen
 • Gedetailleerde filters maken het zoeken naar producten gemakkelijk
 • Relatief lage prijzen
 • In standaard verzending vaak geen verzendkosten

Nadelen

 • Eventuele douanerechten niet voldoende transparant uitgesplitst
 • Lange verzendtijd voor levering vanuit China magazijn
 • Betaling per bankoverschrijving slechts met moeite mogelijk

Conclusie

De meeste Duitse klanten zijn altijd een beetje voorzichtig als het gaat om online winkels uit China. In dit geval is de angst echter misplaatst. Banggood is sinds 2006 actief op de markt en is uitgegroeid tot een echte reus in zijn sector. Meer dan 35 miljoen klanten winkelen hier en er zijn meer dan 1.000.000 producten verkrijgbaar. De kwaliteit van de producten varieert natuurlijk, maar kan zeker overtuigend worden genoemd, vooral bij 3D-printen. Ook de verzending is ongecompliceerd en vaak zonder extra kosten. Er is vooral behoefte aan verbetering wat de verzendingsduur betreft, die echter steeds korter zou moeten worden naarmate het aantal opslagplaatsen op Europese bodem toeneemt.

Veel gestelde vragen over Banggood

Als u nog vragen heeft over Banggood, neem dan een kijkje in deze sectie. Voel je vrij om andere vragen op te schrijven en ik zal ze hier ook beantwoorden.

Alle klanten kunnen gebruik maken van een Banggood die compatibel is met alle eindtoestellen. Met een iOS-apparaat kan de app gratis worden gedownload van de App Store. Met een Android-toestel kan de Banggood gratis worden verkregen in de Playstore van Google.

Het terugsturen van een product is bij Banggood alleen mogelijk als dit binnen drie dagen na levering wordt aangevraagd. De kosten voor de retourzending zijn voor rekening van de klant. Evenzo kunnen nieuwe verzendkosten van toepassing zijn indien een vervangend product wordt verzonden. Vooral bij bijzonder goedkope producten is het meestal niet de moeite waard om ze terug te sturen.

Er is geen twijfel over de ernst van Banggood. De 3D-printshop is al meer dan 15 jaar actief op de markt en bedient wereldwijd meer dan 35 miljoen klanten. Er worden ook veilige betaalmethoden aangeboden, zoals PayPal of Klarna.