De beste 3D-pennen voor kinderen 2024

3D-pennen voor kinderen zijn een geweldige manier om de kleintjes kennis te laten maken met de mogelijkheden van 3D-printen. Het aangename neveneffect: het kroost leert veel dingen door te spelen. We laten hieronder zien wat op dit moment de beste 3D-pennen voor kinderen zijn.

De belangrijkste feiten in het kort

 • 3D-pennen zijn de laatste jaren ook steeds populairder geworden als ontwerpen voor kinderen
 • Er zijn nu veel verschillende 3D-pennen voor kinderen op de markt.
 • De nadruk ligt hier op veiligheid, maar u moet ook andere criteria controleren
 • Wij tonen je de beste 3D-printpennen voor kinderen.

De beste 3D-printpennen voor kinderen

Het aanbod van 3D-printpennen voor kinderen is de laatste jaren enorm gegroeid. Wij hebben hieronder de vijf beste 3D-pennen voor u op een rijtje gezet.

PlaatsNaamFabrikantTemperatuur [°C]Speciale kenmerkenprijs ongeveerNaar de winkel*
1SL-300SUNLU210Display voor temperatuurindicatie, laag gewicht, vingerbescherming inbegrepen, lage prijs40 €Klik op
2MP012-WHMYNT3D240Reserve gereedschap voor mondstuk inbegrepen, temperatuur instelbaar in stappen van 1 graad, OLED-display185 €Klik op
307ADIKALE230PLA-filament met 12 kleuren inbegrepen, LCD-scherm, 250 eBook-sjablonen65 €Klik op
4Create+3Doodler22075 filamenten inbegrepen, lichtgewicht118 €Klik op
53D PenFilapenkA10 PCL-filamenten inbegrepen, hoogwaardige behuizing, gratis eBook, papieren vormsjablonen, OLED-display.80 €Klik op

De goedkoopste en beste 3D-pen voor kinderen: SUNLU SL-300

De goedkoopste en beste 3D-pen voor kinderen in onze ogen is de SUNLU SL-300. Met een laag gewicht is deze gemakkelijk te hanteren, terwijl het display een goede controle biedt tijdens het gebruik. De gloeidraad kan in zeer korte tijd worden opgewarmd en een vingerbescherming zorgt voor veilig gebruik.

Algemene informatie:

 • Naam: SL-300
 • Fabrikant SUNLU
 • Temperatuur (°C): 210
 • Speciale kenmerken: Display, laag gewicht, vingerbescherming inbegrepen
 • Voordelen: snelle opwarming in ongeveer 45 seconden, comfortabele bediening, lage prijs
 • Nadelen: Geen filament inbegrepen voor lancering

De beste premium 3D-printpen voor kinderen: MYNT3D

Met de MYNT3D MP012-WH vindt u het beste premium apparaat voor de volgende generatie op de markt. Een bijzonder hoogtepunt is de flexibele temperatuurinstelling. U kunt de temperatuur instellen in stappen van één graad tussen 130 en 240 graden. De pen is ook compatibel met bijna elk filament van 1,75 mm. Dankzij de traploze snelheidsregeling kunt u ook grote oppervlakken snel vullen.

Algemene informatie:

 • Naam: MP012-WH
 • Fabrikant MYNT3D
 • Temperatuur (°C): 240
 • Speciale kenmerken: Vervangend gereedschap voor mondstuk inbegrepen, temperatuur instelbaar in stappen van 1 graad, OLED-display
 • Voordelen: Nauwkeurige temperatuurregeling, licht van gewicht, compatibel met bijna elk filament van 1,75 mm, traploze snelheidsregeling.
 • Nadelen: Hoge prijs

Waarom zijn 3D-pennen geschikt voor de meeste kinderen?

Kinderen brengen meestal een grote belangstelling voor nieuwe dingen met zich mee. 3D printen is geen uitzondering. Bijzonder spannend voor de jongeren is het feit dat er iets “tastbaars” wordt gecreëerd. Aangezien de hoogwaardige 3D-printers duidelijk te complex zijn voor kleine kinderen, zijn 3D-pennen voor kinderen het optimale alternatief. Hiermee kunnen de kinderen hun natuurlijke drang tot creativiteit uitleven en hun fantasie de vrije loop laten. De potloden zijn ook goed voor de concentratie en het geduld, maar ook voor het logisch denken.

Selectiecriteria: 3D-printpen voor kinderen

Bij de beoordeling van de verschillende kinderduwspelden moeten verschillende selectiecriteria worden gecontroleerd. Wij zullen u hieronder laten zien wat deze zijn en wat u moet controleren.

Temperatuur en veiligheid

Enerzijds moet u natuurlijk letten op de mogelijke temperatuur en veiligheid. Uw kind mag zich tijdens het gebruik niet kunnen verwonden of voortdurend het risico lopen zich te verbranden.

Eenvoudige bediening

Eenvoudige bediening is van groot belang, vooral voor de volgende generatie. Dit omvat enerzijds het gewicht van de pen. Als het te zwaar is, zullen vooral kleinere kinderen het moeilijk vinden om het langere tijd te gebruiken. Bovendien zijn de functies van de pennen de laatste jaren steeds uitgebreider geworden. Veel van de functies zijn nogal overbodig voor kinderen. Hier moet de nadruk liggen op eenvoudige bediening en hantering.

Materiële diversiteit

In elk geval moet u nagaan met welk materiaal de 3D-pen voor kinderen compatibel is. Sommige pennen kunnen uitsluitend worden gebruikt met 3 mm draad, andere alleen met bijvoorbeeld 1,75 mm draad. Er kunnen ook verschillen zijn tussen de afzonderlijke filamenten, zoals PLA of PCL.

Begroting

Ten slotte moet u ook uw budget als criterium kiezen. Een goede 3D-printpen voor kinderen hoeft geen fortuin te kosten. De eisen worden immers meestal binnen de perken gehouden. Bovendien bestaat het risico dat deze pennen iets sneller verslechteren dan de producten voor volwassenen. Maar als u toch niet zonder een high-end toestel wilt, kunt u uw kroost ermee uitrusten.

Tip: Laat kinderen geen ABS gebruiken in de 3D pen.

Het is raadzaam om PLA filamenten te gebruiken voor de 3D printpen voor kinderen. Deze zijn onschadelijk voor de gezondheid en tegelijkertijd relatief milieuvriendelijk. Minder geschikt zijn hier de ABS filamenten. De ABS-filamenten stollen zeer snel in de lucht en zijn daarom zeer populair in printpennen. Het productieproces vormt echter een zware belasting voor het milieu. Bovendien kunnen verschillende chemicaliën ontsnappen uit gesmolten ABS-filamenten. Deze kunnen waterige ogen of irritatie van de slijmvliezen bij uw kinderen en uzelf veroorzaken. Ik druk meestal geen ABS af, noch in de printer, noch met de pen.

U moet er ook rekening mee houden dat ABS als materiaal een niet bepaald aangename geur afgeeft wanneer het wordt verhit. Bovendien vereist het materiaal een hogere temperatuur voor het printen dan PLA-filamenten. Dus dit kan ook een extra gevaar zijn. Vooral voor kleinere kinderen.

Conclusie: Vind snel de beste 3D-pen voor kinderen

Wie zijn kroost kennis wil laten maken met de mogelijkheden van 3D printen, vindt met de 3D printpennen voor kinderen de perfecte gelegenheid. De pennen zijn handig en lijken meestal op een biro of viltstift. Kinderen beleven meestal veel plezier aan deze apparaten en vooral aan het creatief bezig zijn ermee. Als u er een wilt kopen voor uw kroost, moet u vooral letten op de veiligheid en onschadelijkheid van de filamenten. Afhankelijk van uw budget hebt u echter een groot aantal opties op de markt en zou u met gemak een toestel voor uw kind moeten kunnen vinden.

Veelgestelde vragen 3D-pennen voor kinderen

Stuur me gerust vragen over 3D pennen voor kinderen en ik zal ze hier voor iedereen beantwoorden.

De meeste 3D-pennen moeten tijdens het gebruik op de stroomvoorziening worden aangesloten. Vaak wordt de verbinding echter mogelijk gemaakt met behulp van een USB-poort. Dit betekent dat u uw 3D-pen gemakkelijk kunt bedienen met bijvoorbeeld een powerbank.

Als het mondstuk van de 3D-pen verstopt raakt, moet het worden schoongemaakt. Een verstopte sproeier is echter niet altijd de oorzaak van het probleem. Vaak is het filament niet voldoende gesmolten, waardoor de schroef in het filament vreet. In de toekomst moet ervoor worden gezorgd dat de gloeidraad voldoende wordt verwarmd.

De beste 3D-pen voor kinderen op dit moment is de SUNLU SL-300. Dit biedt eenvoudige bediening en gemakkelijke controle. Bovendien is het toestel lager geprijsd dan de meeste concurrerende producten.

3D-pennen zijn veel gemakkelijker te gebruiken en worden ook veel gemakkelijker geproduceerd dan 3D-printers. In principe zijn de 3D-pennen gewoon een combinatie van extruder en Hotend.

3D-pennen werken echt en gebruiken een vrij eenvoudig principe. Een gloeidraad wordt verhit en daardoor vloeibaar gemaakt. In het verdere verloop wordt dit gevormd en vervolgens gehard in de desbetreffende mal.

3D-pennen genieten een grote populariteit. Deze worden zowel door volwassenen als door kinderen gebruikt. De pennen worden ook gebruikt in de hobby- en vrijetijdssector en in het dagelijkse beroepsleven.

Een 3D-pen kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor snelle tekeningen en ontwerpideeën. Over het algemeen wordt dit gebruikt om een 3D-model van een tekening te maken en deze zo tastbaar te maken.

De 3D-pennen zijn compatibel met verschillende kunststoffen zoals PLA of PCL. Maar ABS kan ook worden gebruikt, hoewel dit niet aan te raden is voor de 3D-pennen voor kinderen.

Reserveonderdelen voor 3D-pennen zijn beschikbaar. Deze kunnen bijvoorbeeld worden aangeschaft om de fijne sproeiers van de apparaten vrij te maken van aanslag en verstoppingen.

Hoeveel geld moet worden uitgegeven aan een 3D-pen voor kinderen is iets wat ouders individueel moeten beslissen. De kopieën hoeven geen fortuin te kosten. Ouders moeten echter op de kwaliteit letten.

De levensduur van een 3D-pen voor kinderen kan niet over de hele linie worden geschat. Als het materiaal echter met zorg wordt behandeld, kunnen de kinderen er meestal een hele tijd plezier aan beleven.