Beste Delta 3D Printers 2023

Veel 3D-fans hebben de afgelopen jaren zelf de Delta 3D-printers ontdekt. Vooral de snelheid spreekt veel liefhebbers aan en is inderdaad een van de beste argumenten voor deze toestellen. Toch zijn er soms grote verschillen tussen de producten. Nieuwkomers worden snel overweldigd door de keuze en zelfs ervaren 3D-printers kunnen onmogelijk in hun eentje de markt overzien. Daarom hebben we hieronder de beste Delta 3D printers voor je uitgezocht en in detail gepresenteerd.

De belangrijkste feiten in het kort

 • Delta 3D-printers gebruiken Fused Deposition Modeling (FDM), maar richten zich op maatwerk.
 • Voor privégebruik zijn er Delta 3D-printers in verschillende prijsklassen en voor zowel beginners als professionals.
 • Om de beste Delta 3D-printer te vinden, is een vergelijking van de producten op basis van verschillende criteria onontbeerlijk

De beste Delta 3D Printers

Wij hebben verschillende Delta 3D printers voor u onder de loep genomen. Om u een precies overzicht te geven, ziet u hieronder onze ranglijst met alle belangrijke informatie.

PlaatsNaamFabrikantInstallatieruimteMaximale afdrukresolutieSpeciale kenmerkenprijs ongeveerNaar de winkel
1Q5FLSUNØ 200 x 200 mm0,05 mmCompact ontwerp met voldoende installatieruimte, laag geluidsniveau, tot 330mm/s afdruksnelheid480 €Click*
2Super RacerFLSUN300 x 300 x 400 mm0,04 mmHoge afdruksnelheid tot 200 mm/s, groot bouwvolume, automatische nivellering van het bed399 €Click*
3Mini DeltaMonopriceØ 110 x 120 mm0,02 mmEenvoudige instelling en bediening, frame van staal en aluminium, automatische kalibratie170 €Click*
4Delta 2040 Pro TurboWASPØ 200 x 400 mm0,025 mmTot 500 mm/s afdruksnelheid, automatische kalibratie, gerectificeerde fibrale aluminium plaat,3.385 €Click*
5QQ-SFLSUN260 x 260 x 320 mm0,05 mmSpeciaal gecoate drukplaat, automatische kalibratie, titanium extruder399 €Click*

De beste Delta 3D-printer: FLSUN Q5

De FLSUN Q5 is momenteel om verschillende redenen de beste Delta 3D printer op de markt. De prijs-kwaliteitverhouding is hier uitstekend. Het toestel is ook betaalbaar voor particulieren en levert veel meer dan gemiddelde prestaties. De installatieruimte is voldoende groot en het geluidsniveau tijdens het drukproces is laag. Indrukwekkend snel is ook de afdruksnelheid tot 330 mm/s. Verdere gemakken zijn bijvoorbeeld de automatische kalibratie van het printbed of de verwisselbare printkop. De relatief eenvoudige bediening zorgt er ook voor dat zelfs onervaren gebruikers zonder problemen kunnen afdrukken.

Algemene informatie

 • Naam: Q5
 • Fabrikant: FLSUN
 • Installatieruimte (L x B x H in mm): Ø 200 x 200 mm
 • Maximale afdrukresolutie (micron): 50
 • Speciale kenmerken: Compact ontwerp met voldoende installatieruimte, laag geluidsniveau, tot 330mm/s afdruksnelheid.
 • Voordelen: Hoge snelheid printen, printbed (gehard glas) verwarmbaar, vervangbare printkop, printbed wordt automatisch gekalibreerd.
 • Nadelen: geen WLAN-verbinding mogelijk, geen bestandsoverdracht via USB-stick

De voordeligste Delta 3D-printer: Monoprice Mini Delta

Voor de budgetbewuste shopper is de Monprice Mini Delta een voordelige optie. Met een prijs van minder dan 200 euro is het toestel bijna onverslaanbaar goedkoop. Aangezien de opvolger al op de markt is, zou er in veel winkels extra bespaard kunnen worden. De Mini Delta biedt echter ook in de “oude” versie voldoende vermogen. De maximale afdrukresolutie bedraagt 200 micrometer en de installatieruimte is groot genoeg voor de meeste particuliere gebruikers. Ondanks de lage prijs worden hoogwaardige materialen gebruikt. Daaronder bijvoorbeeld een stalen en aluminium frame. Een automatische kalibratiefunctie helpt ook bij het afdrukken.

Algemene informatie

 • Naam: Mini Delta
 • Fabrikant: Monporice
 • Installatieruimte (L x B x H in mm): Ø 110 x 120 mm
 • Maximale afdrukresolutie (micron): 200
 • Speciale kenmerken: Eenvoudige instelling en bediening, frame van staal en aluminium, automatische kalibratie
 • Voordelen: Afdrukken via WiFi, USB of microSD, laag volume, lage prijs, eenvoudige bediening.
 • Nadelen: Afdruksnelheid niet uitstekend, geen modelvoorbeeld op het scherm, geen aanraakscherm.

De beste premium Delta 3D-printer: WASP Delta 2040 Pro Turbo

De beste premium delta 3D printer in onze ogen is de WASP Delta 2040 Pro Turbo. Zoals de naam al zegt, print u hier met een indrukwekkende snelheid tot 500 mm/s. Bovendien biedt de machine een hervattingssysteem dat na een stroomstoring kan blijven afdrukken. De grote inbouwruimte maakt de printer ook interessant als u grotere projecten wilt uitvoeren. Met een speciale kit kunt u de printer ook altijd ombouwen tot een keramische 3D-printer.

Algemene informatie

 • Naam: Delta 2040 Pro Turbo
 • Fabrikant: WASP
 • Installatieruimte (L x B x H in mm): Ø 200 x 400 mm
 • Maximale afdrukresolutie (micron): 25
 • Speciale kenmerken: Tot 500 mm/s afdruksnelheid, automatische kalibratie, gerectificeerde fibrale aluminium plaat, hervatting en free-zeta systeem.
 • Voordelen: Indrukwekkende snelheid, conversie naar een keramische 3D-printer mogelijk, uitstekende motorkoeling.
 • Nadelen: Hoge prijs, ongeveer 25 kilo zwaar

Wat is een Delta 3D printer?

Delta 3D-printers zijn inderdaad een bijzondere vorm van 3D-printers. Dit is gemakkelijk te herkennen aan het feit dat deze eigenlijk een speciale vorm hebben in vergelijking met de klassieke Cartesiaanse prenten. De laatste bewegen altijd in overeenstemming met het Cartesische coördinatenstelsel tijdens het afdrukken. In totaal zijn er drie assen beschikbaar: de X-as, de Y-as en de Z-as. Deze geven de aanwijzingen voor de afdruk.

Met een delta 3D printer wordt de bewegingsradius iets anders gedefinieerd. In dit geval zitten drie identieke bevestigingen in een driehoek boven de ronde drukplaat. De drukknop is bevestigd aan de bevestigingsarmen en wordt bewogen door middel van schuiven op drie verticale rails. Het voordeel: alle armen kunnen afzonderlijk worden bediend, zodat de printkop in alle richtingen kan bewegen.

Hoe werken delta printers?

Delta-printers werken met een klassiek en bekend proces, Fused Deposition Modeling (FDM), dat kan worden omschreven als fusielagen. Er wordt een smeltbare kunststof gebruikt, waaruit het desbetreffende model laag voor laag kan worden opgebouwd. De kunststof hardt uit op de gewenste plaats in het bewerkingsvlak. In het verdere verloop wordt dit naar boven verschoven en zo kan het model nauwkeurig worden opgebouwd.

Verschillen Delta 3D printer vs. “conventionele” FDM printer

Er zijn een paar merkbare verschillen tussen de Delta 3D printers en de conventionele FDM printers. Deze zijn in principe gebaseerd op dezelfde procedure, maar worden in de Delta-varianten iets anders uitgevoerd. In de regel werken deze apparaten dus sneller en nauwkeuriger. Daarvoor is de aankoopprijs meestal wat hoger. Door hun speciale ontwerp besparen de Delta 3D-printers ruimte wanneer ze in uw eigen vier muren worden opgeborgen. Anderzijds betekent het kleinere oppervlak dat de eenheden niet geschikt zijn voor producten met een groot oppervlak.

Selectiecriteria voor delta 3D-printers

Bij de evaluatie van de verschillende delta 3D-printers moet u letten op verschillende criteria. Hieronder zullen wij u laten zien wat de criteria zijn en wat in elk geval belangrijk is.

Gewenste modelgrootte

Een belangrijke factor bij het zoeken naar het juiste toestel is de gewenste modelgrootte. Merk op dat delta 3D printers meestal veel lager zijn dan de werkelijke hoogte van de machine. Juist daarom zijn de meeste apparaten niet geschikt voor echt grote modellen. Afhankelijk van de gewenste grootte van uw afdruk, moet u de oppervlakten van de bouwruimten vergelijken.

Afdruksnelheid

Een belangrijk voordeel van de Delta-printers is de hoge afdruksnelheid. Dit is echter niet echt identiek hoog voor alle Delta-eenheden. Als u waarde hecht aan bijzonder snelle afdrukken, moet u dienovereenkomstig letten op een hoge snelheid. In veel gevallen gaat dit echter ten koste van de precisie. Als u niet zonder beide wilt, moet u meestal rekening houden met een hogere aankoopprijs.

Begroting

Dit brengt ons bij het volgende criterium. Het budget. Niet elke printfan is bereid enkele duizenden euro's uit te geven aan een premium toestel. Dit is echter niet altijd nodig. Vaak volstaan goedkopere versies als u geen industriële eisen stelt aan uw thuisprinter. Wij raden echter niet aan om gewoon goedkoop te kopen. Dit is meestal niet mogelijk zonder aan kwaliteit en technische verfijning in te boeten.

Compatibiliteit

U moet ook nagaan hoe compatibel uw printer is met andere accessoires of producten. U kunt bijvoorbeeld niet altijd filament van een andere fabrikant gebruiken met uw Delta 3D-printer. Bovendien moet u nagaan of het product een grote gemeenschap heeft. Dit zal je helpen als je problemen hebt of ondersteuning nodig hebt. Een punt dat vaak spreekt tegen onbekende producten uit het buitenland.

Gebruiksvriendelijkheid

Wij adviseren u ook te kijken naar de gebruiksvriendelijkheid van de apparaten. Met een touchscreen kun je bijvoorbeeld vaak gemakkelijk door de hopelijk verhelderende menu's navigeren. Als ze te ingewikkeld zijn of gewoon niet intuïtief ontworpen, kan je snel je interesse in het afdrukken verliezen.

Voor wie zijn Delta 3D printers geschikt?

Eigenlijk zijn de Delta 3D printers in onze ogen niet alleen geschikt voor ervaren gebruikers. Ook nieuwkomers genieten van deze apparaten, die meestal ook een diepgaand inzicht geven in het drukproces. Je kunt de creatie meestal van meerdere kanten bewonderen. Afhankelijk van het apparaat kunt u ook rekenen op een gebruiksvriendelijke bediening en bediening. Wij adviseren alle beginners om voor een bekend apparaat met een grote gemeenschap te gaan. Dit maakt het veel gemakkelijker om te beginnen dan met een exotische printer van een onbekend merk.

Delta 3D Printer kopen: Voordelen en nadelen

Zoals alle producten hebben ook Delta 3D-printers hun voor- en nadelen. De voordelen zijn vooral de hoge snelheid in combinatie met de mogelijke hoge kwaliteit en precisie. Bovendien profiteren de eenheden van hun ontwerp en kunnen zij ruimtebesparend worden opgeborgen. Ook de optiek zorgt voor opwinding, vooral tijdens het drukken, omdat dit van meerdere kanten te volgen is.

Nadelen zijn hier te vinden, vooral met betrekking tot de maten en afmetingen. De modelhoogte is vaak aanzienlijk lager dan de werkelijke hoogte van de eenheid. Bovendien is door het ontwerp de voetafdruk in veel gevallen kleiner dan bij vergelijkbare klassieke FDM-printers.

Voordelen

 • Hoge afdrukkwaliteit
 • Afdrukken op hoge snelheid
 • Ruimtebesparende opslag
 • Aantrekkelijke optiek

Nadelen

 • Modelhoogte vaak aanzienlijk lager dan eenheidshoogte
 • Basisgebied meestal relatief klein

Conclusie: Koop geen kat in de zak.

De Delta 3D printers krijgen steeds meer rugwind en worden in steeds meer winkels aangeboden. Ondertussen is het niet meer zo eenvoudig om het overzicht over de markt te behouden. Toch is het belangrijk de afzonderlijke producten te vergelijken alvorens tot aankoop over te gaan. Dit is de enige manier om erachter te komen welke printer echt het beste bij uw verwachtingen en doeleinden past.

Veel gestelde vragen: Delta 3D Printers

Delta 3D printers werken met het Fused Deposition Modeling (FDM) proces. Hierbij dient een filament als uitgangsmateriaal, dat op een spoel wordt gewikkeld en door een extruder in een printkop wordt geduwd. Het gesmolten filament wordt dan aangebracht op een meestal verwarmd printbed en laag voor laag geëxpandeerd. Tijdens het drukken koelt het materiaal af zodat geleidelijk verschillende lagen kunnen worden aangebracht en het drukken kan worden voltooid.

Verschillende materialen zijn geschikt voor de Delta-printers. Naast PLA, ABS en HIPS kunt u ook TPU of zelfs houtfilamenten gebruiken. Sommige apparaten kunnen ook worden omgebouwd tot keramische of klei 3D-printers met de juiste kits.

Delta 3D printers zijn ook geschikt voor beginners en zijn in veel gevallen zelfs erg spannend voor hen. Door hun ontwerp bieden veel toestellen een zicht rondom. Beginners moeten echter vooral letten op een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. Bovendien is het raadzaam een apparaat te gebruiken met een groot klantenbestand en een brede gemeenschap als zich problemen of onzekerheden voordoen.