Beste 3D pen om te kopen? – Wat moet worden overwogen?

Als u een 3D pen wilt kopen, bent u hier aan het juiste adres. Wij tonen u de huidige bestsellers onder de 3D pennen en beschrijven ze allemaal.

De 3D-printer verovert langzaam maar zeker de wereld. Steeds meer mensen kopen een kit, een kant-en-klare printer of ontwikkelen er zelf een. Het is dan ook geen toeval dat de zogenaamde 3D-pennen, ook wel 3D-printpennen genoemd, nu in de schaduw van de printers een eigen markt aan het opbouwen zijn en met de dag populairder worden.

Er is veel voor te zeggen om een 3D pen te kopen:

  • Snelle en goedkope toegang
  • Geen montage nodig
  • Ideaal als start in de wereld van 3D printen – met een 3D pen leert u het samenspel tussen snelheid en temperatuur bij FDM printen kennen.
  • Zeer geschikt als cadeau voor kinderen (voor jongere kinderen alleen onder toezicht gebruiken)

De beste 3D pennen

Welke 3D pen moet ik kopen?

Samenvattend kan worden gesteld dat de markt voor 3D-pennen zich nog in een zeer pril stadium bevindt. Er gaat bijna geen dag voorbij zonder dat er hier in Duitsland nieuwe 3D pennen in de schappen liggen. Deze moeten eerst hun markt vinden en ons als consumenten overtuigen.

Dit maakt het echter niet noodzakelijkerwijs gemakkelijker om precies die 3D pen te vinden die u kunt kopen. Wij hopen dat onze lijst en informatie uw beslissing hebben vergemakkelijkt.

Waar moet ik op letten als ik een 3D pen koop?

Voordat u meteen een 3D-pen aanschaft, moet u eerst de verschillende functies en mogelijke toepassingen bekijken. Ik vat hier de punten samen die ik belangrijk vind en noem ze dienovereenkomstig. Maar misschien heeft u een heel ander idee over hoe u uw 3D pen moet gebruiken. Er zijn ook nieuwe maatregelen die moeten worden genomen wanneer er kinderen bij betrokken zijn.

Bediening en controle van de 3D-pen

Terwijl de eerste 3D-pennen zeer weinig functies hadden, hebben de pennen van vandaag meer en meer instelmogelijkheden en bieden u dus meer vrijheid op vele gebieden. Sommige pennen bieden een traploze temperatuurregeling en nog andere hebben vooraf ingestelde temperatuurpunten die niet altijd kunnen worden gewijzigd. Dit leidt dan tot het feit dat bepaalde materialen niet kunnen worden gebruikt omdat de warmte niet voldoende is. Hetzelfde geldt voor de toevoer van de gloeidraad. Het is mogelijk dit aan te passen aan uw eigen “verfsnelheid”, maar ook om de dikte van het geëxtrudeerde materiaal te bepalen.

Als deze functies beschikbaar zijn op een 3D-pen en een display ook de temperatuur of zelfs de snelheid aangeeft, kunt u er bijna zeker van zijn dat dit product de stand van de techniek vertegenwoordigt.

Ontwerp

Design gaat in de eerste plaats over ergonomie en de veiligheid van de gebruiker – dat wil zeggen, die van u of van uw kinderen… Slanke 3D pennen zijn bij voorkeur geschikt voor kinderhanden. Daarnaast is ook de plaatsing van de bedieningsorganen van belang om snel en veilig te kunnen werken. Op die manier kan intuïtief gebruik worden bereikt zonder het risico dat een vinger aan het hete mondstuk komt. Het is daarom ook goed als hij zo weinig mogelijk uit de beschermende behuizing steekt en eventueel aan de zijkanten is geïsoleerd.

Variaties in materiaal of filament

Filament is een belangrijk onderdeel van 3D printen in het algemeen en ook een belangrijke factor bij het gebruik van 3D pennen. Uw pen moet u in staat stellen de temperatuur aan te passen om verschillende materialen te bestrijken. Het gaat mij niet per se om het gebruik van ABS, maar ook om PLA. Door toevoeging van kleurstof enz. verandert de temperatuursbestendigheid, zodat u voor de ene fabrikant 180°C en voor de andere misschien 200°C nodig hebt.

Filament met een diameter van 1,75 mm wordt gebruikt in 3D-pennen. Dus voor geplande “grote projecten” als “3D pen artiest” kunt u normale spoelen van materiaalfabrikanten gebruiken. Deze zijn meestal goedkoper in aankoop dan de voorgesneden versies van de 3D pen fabrikanten.

Er zijn pennen die bij een lagere temperatuur werken – waardoor ze veiliger zijn voor kinderen – maar die vereisen ook speciaal geprepareerd filament. Dit is iets om rekening mee te houden bij de aanschaf van de 3D pen en ook het bijbehorende materiaal.

Beveiligingsfuncties voor gebruikers

Hoe meer mensen 3D-pennen kopen en gebruiken, hoe belangrijker punten als de veiligheid van de gebruiker worden. Meer en meer fabrikanten en dealers gaan hier langzaam op in.

Dit is ook de reden waarom het tegenwoordig steeds gebruikelijker wordt 3D pennen te kopen die ofwel een automatische uitschakeling hebben of een automatische filament return.

De automatische uitschakelfunctie zorgt ervoor dat de pen uitschakelt als hij enkele minuten niet wordt gebruikt. Bij een straalpijptemperatuur van ongeveer 200°C is dit een functie waar wij al lang op hoopten.

De filament return van een pen trekt het filament terug uit het mondstuk. Dit voorkomt dat het filament smelt en zonder toezicht uit het mondstuk loopt.

Naast deze twee technische functies is er ook de zogenaamde vingertopbeveiliging, die de veiligheid van de gebruiker waarborgt. Dit is een kortere vorm van een vingerling en is in de meeste gevallen gemaakt van siliconen. Dit kan vooral in het begin nuttig zijn als u of uw kinderen nog te dicht bij de spuitmond staan bij het 3D-schilderen.

Sommige fabrikanten leveren 1-2 stuks vingertopbescherming bij de aankoop van een 3D-printpen. Als u een vervangende vingertopbeschermer nodig heeft, bekijk dan de volgende aanbiedingen:

* Stand: 2024-03-16 / Bilder: Amazon API

Welke 3D-printpen is geschikt voor houtfilamenten?

In principe is een pen geschikt voor alle materialen waarvan de verwerkingstemperatuur door de 3D-printpen wordt ondersteund. Houtfilamenten zijn vaak gebaseerd op PLA en dit materiaal wordt ondersteund door alle pennen die hier tot dusver zijn gepresenteerd. Dit betekent dat u op uw hoede moet zijn wanneer een fabrikant of distributeur beweert dat het product in kwestie speciaal voor houtfilamenten is gemaakt.

Hetzelfde geldt natuurlijk wanneer pennen zogenaamd worden gemaakt voor andere speciale filamenten.

Maar wat wel kan en tot nu toe niet is gebeurd:

Door de eigenschappen van flexibel filament zijn sommige pennen hier beter geschikt voor dan andere (hoe dichter de materiaaltoevoer zich bij het mondstuk bevindt, hoe beter het 3D-schilderen met deze pen zou werken).

Kan ik ander filament gebruiken met mijn houten 3D pen?

Hout filament is gebaseerd op PLA bij bijna alle 3D printer filament retailers en fabrikanten, wat betekent dat alle pennen die hier tot nu toe zijn gepresenteerd in staat zijn om hout filament van dit type te gebruiken. Daarom moet u voorzichtig zijn wanneer iemand beweert dat zijn pen bijzonder goed werkt met houtfilament.

En om dezelfde reden zou je met een “wood filament 3D pen” op zijn minst elk ander PLA-gebaseerd filament moeten kunnen gebruiken.

Moet ik mijn 3D pen alleen gebruiken met het filament van de fabrikant?

Sommige fabrikanten willen de kopers van pennen ertoe brengen vaker geld in hun kas te steken. Als u nu 1-2 pennen voor uzelf of uw kinderen koopt, zult u er waarschijnlijk niet zo vaak winkelen.

Als u echter wordt overgehaald om alleen filament van die fabrikant te kopen, zult u een eindeloze bron van geld zijn. Ook het verlies van garantie is soms aan de orde bij het gebruik van “vreemd filament”. Wel, een 3D pen kost nu niet meer zoveel als toen hij voor het eerst uitkwam, en als je echt de garantie op een apparaat van 50€ gaat verliezen maar tegelijk veel geld uitspaart, moet je dat risico afwegen.

3D printing pen filament is over het algemeen al duurder dan normaal filament. In verband met een recht zal het materiaal natuurlijk niet goedkoper zijn om te kopen.

Is mijn pas gekochte 3D pen al gebruikt?

We lezen deze vraag vaak op forums of in beoordelingen van 3D-pennen in online winkels. Het is gerechtvaardigd.

Natuurlijk kunnen we deze vraag niet direct met een JA of NEE beantwoorden, maar er zijn enkele aanwijzingen die doen vermoeden waarom uw 3D pen nog niet in gebruik is, ook al komt er bij het eerste gebruik een heel ander 3D printpen filament uit:

  • De verpakking van de 3D pen is intact. Alle zegels zijn intact.
  • De leveringsomvang is compleet.
  • Het bijgeleverde filament is ongeopend.
  • De kabels zijn duidelijk nog in hun oorspronkelijke opgerolde/opgevouwen vorm.

Waarom komt er dan oud filament uit mijn 3D printer pen?

Tegenwoordig worden 3D-printerkits bijvoorbeeld steeds vaker in de fabriek getest. Dit controleert de functies en toont tegelijkertijd met een proefafdruk aan dat de printer nog steeds goed afdrukt, althans bij de fabrikant. Natuurlijk kan uiteindelijk niemand bewijzen of iets waar is, maar de kwaliteitscontroles nemen toe.

Fabrikanten willen geen risico lopen op retourzendingen en negatieve recensies. Negatieve recensies beïnvloeden de verkoop en hoe minder, hoe beter. Om dezelfde reden worden 3D-pennen nu vaker getest. Het filament wordt dan ofwel in de pen gelaten als bewijs, ofwel eruit getrokken. Dit gaat het gemakkelijkst als het mondstuk nog heet genoeg is. Als dit niet het geval is, zal de punt van het filament van binnenuit aan het mondstuk kleven.

Bij het uittrekken ontstaan draden die zeker vragen zullen oproepen wanneer ze voor het eerst thuis worden gebruikt.

Conclusie: Als er nog restmateriaal in de 3D pen zit die u net hebt gekocht, betekent dit niet noodzakelijk dat u een geretourneerde pen hebt gekocht.

Marke:

Mobil nutzbar:

Display:

Folgende 3D Stifte passen zu deiner Suche: