3D print ideeën voor de bruiloft

Bent u ook bezig met de voorbereiding van uw huwelijk? Dan weet u waarschijnlijk ook dat de prijzen voor decoratieve artikelen tot astronomische hoogten stijgen wanneer er de woorden “bruiloft” op staan. Als u meer individualiteit wilt tonen en uw gasten iets anders wilt aanbieden, is 3D-printen hiervoor ideaal.

Je kunt je alvast uitleven en je vrienden en familie versteld doen staan met de uitnodiging. Waarom stuurt u dan niet gewoon een gedrukte uitnodiging? Hier is een kleine selectie van mijn favorieten. We zouden ook een of twee ideeën voor onze grote dag kunnen realiseren.

Variabel WOORD Sculptuur – HET gespreksonderwerp in de familie

Ik heb verschillende keren geprobeerd om 3D-printen te introduceren bij mijn familieleden en altijd met matig succes. Mechanische constructies of grappige gimmicks brachten niet veel op. Toen had ik een paar van de volgende voorwerpen met mijn eigen naam en zie – iedereen wilde er een. Gebaseerd op de bekende LOVE belettering, kun je de belettering op thingiverse met de Customizer of op de PC in het .SCAD bestand naar eigen wens aanpassen. Het is super eenvoudig en de anderen in de familie hadden er ook plezier in om het .STL bestand te maken.

Variable Word Scuplture door Roebi (Afbeelding: threedom)

Download: Je kunt de .SCAD en .STL bestanden vinden op thingiverse.

Cupcake houder – Voor de bruiloft met veel traktaties

Als u genoeg tijd hebt voor uw grote dag en voor elke gast een plaatscadeautje wilt achterlaten, kijk dan eens naar de Cupcake Holder van MakerBot. Deze zien eruit als kleine salontafeltjes en passen goed bij uw tafeldecoratie in bijpassende kleuren. Zeker ook geschikt voor een of ander verjaardagsfeestje. De bruid zal het zeker leuk vinden.

Cupcakehouder van Makerbot (Afbeelding: https://www.thingiverse.com/thing:1062959)

Download: Op thingiverse kun je de Cupcake Houder downloaden. Als je ook de cakejes klaar hebt, bied ik mezelf aan als proever.

Bruiloft uitnodiging Lithopane – Een nerdy manier om uw gasten uit te nodigen

Litho wat? Lithofaan beschrijft de kunst van het aanbrengen van een reliëf op een dun of doorschijnend materiaal, dat pas echt tot zijn recht komt tegen het licht in. Met de techniek zien 3D-geprinte foto's met reliëf er dan uit als het volgende plaatje. In dit voorbeeld werd ook een tekst gedrukt om de uitnodiging te verfraaien. Voor meer informatie over lithopania, zie Wikipedia.

Huwelijksuitnodiging Lithopane door jlawton (bron: https://www.thingiverse.com/thing:128284)

Download: Of je per se de uitnodiging van een ander wilt downloaden en afdrukken is natuurlijk aan jou, maar het is zeker het proberen waard.

Litho Lamp – Een fotokubus op elke tafel? Waarom niet?

Gebaseerd op hetzelfde principe, werd deze lamp gemaakt om een blikvanger te zijn op de tafel van elke bruiloftsgast.

Litho lamp van Grissini (bron: https://www.thingiverse.com/thing:97884)
Download: Je kunt ook spelen met de kleuren om een kleurrijke fotokubus te maken. Download op thingiverse.

Voorgemonteerde Geheime Hart Doos – Opslag voor de Bruiloft

Of u nu uw ringen individueel wilt verpakken of voor elke gast snoepjes in het ene vakje en rijst in het andere wilt bewaren – met de Secret Heart Box lukt het allebei.

Voorgemonteerd geheim hart door emmett (bron: https://www.thingiverse.com/thing:44579)

Download:. U kunt het hier downloaden.

Eenvoudige & lichte pagina houder – Zet de scène voor uw eigen menu's of dergelijke op de bruiloft

Als u, zoals wij, de hele organisatie in eigen handen hebt en ook het eten zelf samenstelt, kunt u deze stands in de bijpassende kleur bij uw menu laten drukken. Dan hebben uw gasten er altijd goed zicht op en in de late uurtjes zullen de kaarten waarschijnlijk nog op tafel liggen en niet op de grond.

https://www.thingiverse.com/thing:281050

Download: Eenvoudig en snel te printen voor het grote feest. De .STL-gegevens zijn hier beschikbaar.