Halloween komt eraan – Ontvang gratis 3D print modellen hier!

Eind oktober nemen allerlei spookachtige wezens bezit van ons dagelijks leven. Spoken, demonen, heksen en natuurlijk Jack-o-Lantern, de beroemde pompoen, vinden hun weg naar huizen en voortuinen. Eind oktober is het Halloween – en daarmee de perfecte gelegenheid om een 3D printer te gebruiken voor allerlei griezelige decoraties.

Thingiverse en Myminifactory, de platforms voor het delen van 3D-printmodellen en sjablonen, hebben natuurlijk ook een aantal sjablonen met Halloween-thema klaarstaan. Ben je op zoek naar de perfecte decoratie voor het volgende Halloween feest? Dan mag je de volgende 3D print templates niet missen!

Heb je het juiste filament al?

* Stand: 2023-07-05 / Bilder: Amazon API

Jack-O-Lantern Halloween Pompoen Schaal

Jack O Lantern
Jack-O-Lantern Halloween Pompoen Schaal (Image source: paulorfo/thingiverse)

Wie kent niet de uitgeholde pompoen met een uitgesneden grimas? Het gebruik gaat terug op een oude traditie van Ierse immigranten die het voor het eerst naar de VS brachten. Het licht dat in de uitgeholde pompoen schijnt, verwijst naar de graflichten die voor Allerzielen worden opgesteld.

De Jack-o-Lantern pompoenkom op Thingiverse doet qua uiterlijk op geen enkele manier onder voor zijn “echte” model. Snoep in en de kinderen kunnen aanbellen!

Halloween Lithofaan

Halloween Lithofaan
Halloween Lithofaan (Foto bron: jpasqua/thingiverse)

Lithofaan verwijst naar een reliëfafbeelding in doorschijnend materiaal dat zijn effect pas ontvouwt bij tegenlicht. Dunne kunststoffen zijn perfect voor lithofaan – een zaak voor de 3D-printer!

De “Halloween Lithofaan” op Thingiverse toont een samenkomst van bekende sprookjes- en mythische wezens voor een indrukwekkende “bloedmaan”. Voor een perfecte belichting hoeft de afgedrukte afbeelding alleen nog maar voor een lichtbron te worden geplaatst – en klaar is de griezelig mooie feestversiering.

Geest – hoort er altijd bij

Geist - Spook - Spookachtig en Grappig
De geest van Ghela komt voor ons! Maar eerst moet het gedrukt worden 😉 (Afbeelding bron: ghela/thingiverse)
Naast demonen, zombies en heksen, wat mag er nog meer niet ontbreken met Halloween? Dat klopt: een echte geestenjacht! Ok, het spookje dat hier op Thingiverse wordt aangeboden zal waarschijnlijk geen schrik aanjagen, maar is er des te schattiger om.
Verborgen onder het bekende bedlaken met grote ooguitsnijdingen, wacht het spookje om zijn intrek te nemen in uw huis.

Schedel van één afgietsel (gemakkelijk af te drukken)

Schedel van Taran3D
Je kunt niet fout gaan met Halloween met deze makkelijk te printen schedel (Afbeelding: taran3d/thingiverse)
Bijna geen enkel ander symbool is zo nauw verbonden met de dood, de ondergang en de eindigheid van het leven als de schedel. Logisch dat zo'n schedel niet mag ontbreken in de Thingiverse sjablonen voor Halloween. Ook al is de schedel hier niet 100% anatomisch correct weergegeven, deze prent inspireert door zijn overvloed aan details. Een echt juweeltje – niet alleen voor Halloween!

Low Poly Schedel voor Hardcore 3D Print Halloween Fans

Low Poly Schedel van slavikk
Als je het nog meer “3D-geprint” wilt, is deze low poly schedel bijzonder geschikt (beeldbron: slavikk/thingiverse)
Een andere schedel wordt aangeboden door de gebruiker slavikk op Thingiverse. Deze schedel maakt gebruik van slechts een paar polygonen en is daarom visueel veel kleiner dan zijn “Schedel” tegenhanger – maar niet minder decoratief! De kleine schedel is een bijzonder goede aanvulling op Halloween arrangementen, maar de Low Poly Skull is ook een aantrekkelijke vrijstaande aanvulling op elke Halloween decoratie.

Halloween Pompoen Spider Transformer

Halloween Pompoen Spider Transformer
Pompoen? Spin? – Spin? Pompoen? – Allebei! Transformer! Onmiddellijk afdrukken! (beeldbron: megawillbot/thingiverse)
3D-modellen kunnen heel verrassend zijn – vooral wanneer ze voorzien zijn van een klein mechanisme. Bij de Halloween Pumpkin Spider Transformer zit de verrassing al in de naam – want wat er op het eerste gezicht uitziet als een gewone pompoen, blijkt op het tweede gezicht een gemene spin te zijn. In dit 3D-model zijn de afzonderlijke elementen van de pompoenhuid en het spinneninterieur met elkaar verbonden door kogelgewrichten – een absolute blikvanger!

Halloween kraai (kan ook gebruikt worden als vogelverschrikker)

Halloween Kraai - Halloween Kraai
Halloween Kraai – Niet alleen iets voor Halloween! (beeldbron: danman/thingiverse)
In de Europese cultuur wordt de kraai beschouwd als een bemiddelaar tussen de wereld van de doden en de wereld van de levenden. Een bijzonder indrukwekkend voorbeeld is te vinden op Thingiverse. De hier aangeboden kraai bestaat uit in totaal vier delen en is 45 centimeter lang en iets minder dan 20 centimeter hoog wanneer hij in elkaar is gezet. Zwart geschilderd en voorzien van rode LED ogen is de Halloween Kraai perfect als decoratie in de voortuin, op het terras en natuurlijk als griezelige gast op elk feestje.

Demon Baby Halloween grap voor zwangere vrouwen

Halloween Demonen Baby
Ik vraag me af wat er uit zal komen. – Laten we maken dat we hier wegkomen! (beeldbron: taikonaught/thingiverse)
Stel je voor dat je op een gezellig feestje bent, daar een zwangere kennis ontmoet, een gezellig praatje maakt en op het punt staat een mooi compliment te geven over de babybump – en dan valt je blik op de contouren van een gezicht en twee handen die door de buikwand heen duwen.
Een angstaanjagend gezicht? Waarschijnlijk waar – en dat is precies wat deze druksjabloon wil bereiken. Alles wat je nodig hebt voor dit griezelige schouwspel is een strak T-shirt, een 3D-printer – en natuurlijk de juiste babybump.
Voor de mannen: bierbuikje werkt ook 😀

Skelet Cookie Cutter (griezelig en heerlijk)

Halloween Uitsteekvormpje Skelet
Skelet als koekje maakt het Halloween feest tot een succes! Zeker weten! Zo niet, stuur ons dan de koekjes 🙂 (beeldbron: 3dwork/thingiverse)
Koekjes bakken met Kerstmis is een bekende traditie. Maar wist je dat je dankzij 3D-printen nu koekjes met een Halloween-thema kunt bakken? Het door Thingiverse aangeboden print-sjabloon bestaat uit een buitenste schil en een ingegoten skelet, dat vervolgens de negatieve vorm in het deeg creëert. Een heel cool idee!

“Gelukkig Halloween” Bord

Gelukkig Halloween Teken
Happy Halloween bord met alle Halloween pipapo (image source: ronny van breda /myminifactory)
Bij myminifactory wordt een druksjabloon aangeboden dat een blikvanger wordt, vooral met de juiste belichting. De woorden “Happy Halloween” zijn aangebracht op een spinnenweb en de bijbehorende bewoner. Deze sjabloon, die van onderen verlicht wordt door LED-strips, verwelkomt uw gasten op het feest in stijl.

Griezelig Kasteel Silhouet

Halloween eng kasteel silhouet
Met dit silhouet kunt u de printer eerst “opwarmen” – Snel en gemakkelijk afdrukken! (beeldbron: ronny van breda /myminifactory)
Oude kastelen en paleizen herbergen allerlei wezens uit de tussenwereld. Natuurlijk mag het silhouet van zo'n griezelig kasteel niet ontbreken op het volgende Halloweenfeest! Het door myminifactory aangeboden druksjabloon is tot het wezenlijke gereduceerd – en werkt daarom bijzonder goed als achtergronddecoratie of in combinatie met andere zelfgedrukte decoratieve voorwerpen.

Dag van de Doden Ring (Zeer gedetailleerd!)

Halloween - Ring voor de Dag van de Doden
De Dag van de Doden en Halloween gaan goed samen. Waarom dan niet zo'n ring afdrukken met Halloween? (beeldbron: trullu jean baptiste/myminifactory)
Een Halloweenkostuum maakt altijd indruk als het tot in het kleinste detail is gecoördineerd. En dat brengt ons direct bij het onderwerp, want de “Ring voor de Dag van de Doden” is de perfecte aanvulling op elk Halloween kostuum. De filigraan ontworpen ring toont een kleine schedel en ziet er verschillend uit, afhankelijk van het gebruikte filament. Demonisch in rood, dodelijk in zwart of spookachtig in delicaat wit.
Als je een SLA- of SLS-printer hebt, kun je de ring zeker bijna perfect printen.