3D Printer sjablonen voor Kerstmis

Jingle Bells, Jingle Bells, jingle all the … 3D printers? Ja, inderdaad, binnenkort is het weer Kerstmis – en wat zou het feest der liefde zijn zonder passende versieringen in huis en tuin? Opdat u dit jaar niet hoeft terug te vallen op de standaard uit de versierwinkel, hebben wij voor u rondgekeken op Thingiverse en Co. en de interessantste, ongewoonste en coolste 3D-printtemplates op een rijtje gezet.

Geen 3D printer – geen coole kerst? Kijk hier dan eens naar: 3D Printer Kits. Kopen of cadeau krijgen? Dan moet je het maar uitzoeken 🙂

En hoe zit het met het juiste filament? Psst… Beste gloeidraad voor kerstdecoratie

Kerstmis ontmoet Super Mario

Super Mario 3D Model voor Kerstmis
(beeldbron: j0hnnyxm5s/thingiverse.com)

Naast de kerstballen zijn allerlei sterren waarschijnlijk de meest iconische versiering voor in de kerstboom. Sterren op zich zijn best mooi om naar te kijken – maar wat dacht je van een echte “ster” onder de sterren? Bijna niemand van ons is opgegroeid zonder Super Mario, dus we zullen hier niet verder ingaan op de betekenis van de kleine, gele, vijfpuntige sterren uit de wereldberoemde videospelserie. Pak je 3D-printer en geef je kerstboom een echte power-up!

Download:

Ga nu naar de download pagina!

Meddal Loide!

Kerstmis Metalen Top - Kerstmis Model 3D Print
(image source:ricardo salomao/thingiverse.com)

Frietvork, duivelsgroet, metalen teken of duivelshoorntjes – het gebaar met gespreide wijsvinger en pink heeft vele namen – en even zovele betekenissen. Of Gene Simmons het gebaar in de metalscene introduceerde of Ronnie James Dio is nog steeds een punt van discussie onder de fans van de hardere muziek. Het staat echter buiten kijf dat je met de 3D printsjabloon die myminifactory aanbiedt, een zeer fraai vormgegeven printsjabloon ontvangt. De frituurvork is hier bevestigd aan een kleine ster, die op zijn beurt kan worden bevestigd aan de top van uw kerstboom. Met dit in gedachten – Santa Claws komt naar de stad …

Download:

Ga nu naar de download pagina!

Sneeuwvlokken

Kerstmis Uitrusting Kerstmis 3D Drukmodel
(afbeeldingsbron:be 3d printers/myminifactory.com)

Toegegeven, door de klimaatverandering hebben we de afgelopen jaren eerder een tropische dan een witte kerst gehad. Maar dat mag je er niet van weerhouden je huis op een traditionele manier in te richten. En wat is er traditioneler dan kleine sneeuwvlokjes die voor je raam hangen? De sjabloon aangeboden op myminifactory betovert met een extreem filigraan ontwerp van de sneeuwvlokken. Afhankelijk van de gloeidraad die u kiest, kunt u de “sneeuw” in uw huis brengen in edel goud, klassiek wit of in chique kleuren. Een leuk cadeau-idee, vinden wij.

Download:

Ga nu naar de download pagina!

Wees gegroet Maria

Ave Maria 3D Model
(beeldbron: thor3d team/myminifactory.com)

Het tafereel van Maria met het kindje Jezus in haar armen, omringd door ezels en schapen, hoort bij Kerstmis. En dat is altijd zo geweest, want de verering van de Moeder Gods is veel ouder dan de kerstboom, de kerstman en het geven van cadeautjes. Met dit model kunt u een van de beroemdste symbolen van het christendom met Kerstmis onder uw boom of in uw wieg leggen – en dat met een zeer hoog detailniveau. Getalenteerde kunstenaars geven de 3D-print vervolgens een afwerking met kleuren – en klaar is de kerstversiering van het klassieke soort.

Download:

Ga nu naar de download pagina!

Geschenkverpakking van de 3D printer

Kerst geschenkdoos
(beeldbron: muddtt/thingiverse.com)

Een geschenk is alleen een goed geschenk als de verpakking ook goed is. De met liefde ingepakte cadeautjes moeten er immers al goed uitzien onder de boom. Het probleem met geschenkverpakkingen: Als wegwerpartikelen produceren zij enorme hoeveelheden vermijdbaar afval. Een recyclebare geschenkdoos is veel beter, nietwaar? Dat is precies wat de gebruiker “muddt” dacht en een vrij schaalbaar 3D print sjabloon op Thingiverse plaatste. Wij denken dat duurzaamheid ook met Kerstmis geen kwaad kan en bevelen het sjabloon hierbij van harte aan in uw kersthart.

Download:

Ga nu naar de download pagina!

Oh kerstboom!

Dennenboom 3D-model
(beeldbron: idig3d/thingiverse.com)

De dennenboom. Het is een must in bijna elke huiskamer in de kersttijd – en dat al meer dan 600 jaar. Hoewel de oorspronkelijke symbolen van de groene boom – vruchtbaarheid en vitaliteit – in de loop der tijden zijn verdrongen door het burgerlijke symbool van troost rond de feestdagen, is de populariteit van de boom niet veel veranderd. Ook dit jaar zullen alleen al in Duitsland ongeveer 25 miljoen bomen worden geveld, in de huiskamers van de republiek worden geplaatst en uiterlijk begin januari worden opgeruimd. U kunt dat doen – of u kunt overschakelen naar het 3D print sjabloon van idiq3d op Thingiverse. Met een hoogte van 300 mm en een diameter van 210 mm is de dennenboom uit de 3D-printer een echt statig model. En als u doorschijnend filament gebruikt voor de print, kunt u ook een lamp maken van de dennenboom. Denken we: Spaar de bomen en print het zelf!

Download:

Ga nu naar de download pagina!

Kerstmis drankautomaat

Drankautomaat Kerstboom
(beeldbron: reg taylor/myminifactory.com)

Op een bepaald moment op elk kerstfeest komt er een moment dat de “likeur” wordt uitgepakt. Of het nu gaat om de eierpunch van tante Erna of de drank die het verre familielid bij gebrek aan cadeau-ideeën snel in inpakpapier heeft gewikkeld – voor veel gezinnen hoort een afzakkertje na de gulzigheid gewoon bij Kerstmis. Om op je volgende kerstfeest zes van je gasten in één keer te kunnen vullen, raden we je aan om hier eens te kijken naar deze drankdispenser, die je als 3D print template kunt downloaden van myminifactory. De drankautomaat heeft de vorm van een gestileerde kerstboom – uiteraard in stijl versierd met kleine belletjes. De drank van keuze wordt via de “takken” verdeeld in wachtende glazen. Bewonderende blikken zijn gegarandeerd voor u als gastheer!

Download:

Ga nu naar de download pagina!

Kerstfoto uit de 3D printer

Kerstversiering Fir Tree
(beeldbron: mightynozzle/thingiverse.com)

Kerstmis staat voor de deur en je hebt geen idee wat je weg moet geven? Wil je de 0815-spullen die je vroeger elk jaar weggaf aan familie en vrienden niet in je zak steken? Kijk dan eens naar de Origami Kerstboom op Thingiverse! De kleine, opvallende 2D-afdruksjabloon heeft de vorm van een visueel verkleinde kerstboom. Gelijmd in een eenvoudige witte lijst, heb je in een handomdraai een mooi geschenk gemaakt. Eeuwige liefde van je tantes is gegarandeerd.

Download:

Ga nu naar de download pagina!

Kerstballen met een verschil

Kerstballen uit de 3D printer
(beeldbron: pmoews/thingiverse.com)

Wie zegt dat kerstballen voor in de kerstboom altijd bolvormig moeten zijn? Precies deze vraag werd gesteld door de gebruiker pmoews – en hij maakte een 3D print template van een dodocaëder en icosaëder beschikbaar voor download op Thingiverse. De ornamenten met meerdere gezichten zijn een echte blikvanger in uw kerstboom – en tegelijkertijd kunt u schitteren voor uw gasten met feestkennis als u uw kennis over dodo en icosaëder tevoorschijn haalt. Maar je moet het eerst googelen. Dat hebben wij ook gedaan.

Download:

Ga nu naar de download pagina!

Kerststad uit de 3D Printer

Kerstmis cottage
(image source:professorlooney/thingiverse.com)

U hebt waarschijnlijk de liefdevol ontworpen huisjes op de kerstmarkt gezien – en u weet dat ze er heel mooi uitzien, maar dat ze ook veel geld kunnen kosten. Op Thingiverse vind je een print template voor een van deze kleine huisjes – zeer gedetailleerd en, naar onze mening, net zo mooi ontworpen als hun kerstmarkt tegenhangers.

Download:

Ga nu naar de download pagina!

Death Star op de kerstboom

Death Star Kerstboom Ornament
(beeldbron: plainolddave/thingiverse.com)

Laat je nerd uit, hang je kerstboom op en stuur mooie kerstgroeten naar Alderaan. En dat is met deze print sjabloon van Thingiverse. De vrij kolossale Death Star, die standaard een diameter van 100 mm heeft, is er in twee versies – één met en één zonder de mogelijkheid van verlichting door een LED. Zorg er alleen voor dat de Ewoks in je boom je niet weer in de weg staan.

Download:

Ga nu naar de download pagina!