S. Scott Crump – De uitvinder van het FDM proces

De geschiedenis van Fused Deposition Modeling (FDM) begon met een privé aangelegenheid bij Crump thuis. Steven Scott Crump (genaamd S. Scott Crump) wilde een speelgoedkikker maken voor zijn tweejarige dochter. Als werktuigbouwkundig ingenieur wilde hij ook experimenteren met een machine die automatisch 3D-objecten maakt.

In de keuken van de familie Crump begon hij was met plastic te mengen. Hij kon 3D objecten maken met een hete lijmpistool. De eerste kikker voor zijn dochter leek meer op gesmolten plastic dan op een echte kikker.

Zijn vrouw Lisa liet hem de experimenten voortzetten in de garage in plaats van in de keuken. Daar dacht hij het kikkermaakproces te kunnen automatiseren door het hete lijmpistool aan een XYZ-as apparaat te koppelen. Dit was de geboorte van Fused Deposition Modeling (FDM).

Een hobby opgeven of een bedrijf beginnen

Opgewonden door het idee van haar man, stelde ze hem voor een beslissing: ofwel een bedrijf opbouwen met het idee, ofwel het volledig begraven.

In 1989 patenteerden hij en zijn vrouw Lisa de FDM technologie. Het zou tot 1992 duren voor hij de eerste volledig functionele FDM printer uitbracht. Vervolgens richtte hij samen met zijn vrouw Lisa het bedrijf Stratasys op, waarvan hij nog steeds deel uitmaakt van de raad van bestuur.

Scott Crump's octrooien

Bronnen/Verder lezen: