Infill: wat is het en hoe beïnvloedt infill het drukken?
Infill verwijst naar het aandeel [in Prozent] van de vulling in een 3D-geprint voorwerp dat is geprint met het FDM-proces. Een voorwerp met een vulling van 0 % is hol en een voorwerp met een vulling van 100 % is van binnen volledig massief.
In veel gevallen zijn waarden van minder dan 70 à 80 % echter voldoende, omdat boven deze waarde nauwelijks een toename van de stabiliteit kan worden verwacht. Voor snelle prototypes en voorwerpen waarvan de vorm naar boven toe verandert (zoals piramiden, vazen, kegels, beeldhouwwerken, enz.), zijn waarden tussen 0 en 10 % ook aanvaardbaar.
Indien echter een gelijkmatig afgewerkt oppervlak op het voorwerp moet komen, moeten waarden van meer dan 10 % worden gebruikt. Dit komt omdat de afstand tussen twee muren groter wordt naarmate de verhouding kleiner wordt. Als gevolg daarvan kunnen oppervlakken gaan doorhangen, waardoor geen vlak oppervlak kan worden gecreëerd.
Een groter aandeel infill betekent niet alleen meer stabiliteit. Naast de langere tijd die aan het drukken moet worden besteed, is ook het materiaalverbruik niet te versmaden.
Invultypen en -verhoudingen: Hoe zien de verschillende typen en verhoudingen eruit?
Om u de invultypes en de verschillende verhoudingen te tonen, heb ik dunne platen gemaakt en ze opgevuld met een verhouding van
- 10%,
- 20%,
- 40%,
- 60% en
- 80% gedrukt.
U zult ook merken dat er bij sommige soorten, vanaf 80% of zelfs 60%, bijna geen hiaten meer te zien zijn.
Ik hoop dat dit overzicht u zal helpen bij het kiezen van de juiste invulcompositie van type en verhouding 🙂
Rechtlijnig
Rooster
Driehoekig
Wiebel
Snelle Honingraat
Volledige honingraat
Infill in 3D-printen: FAQ
Sommige vragen worden gewoon vaker gesteld. Hier presenteer ik de vragen en mijn antwoorden.