Vazen 3D Print Modellen

In deze post laat ik je kennismaken met enkele vazen die je kunt downloaden als 3D printer sjablonen. Het materiaal zou veelkleurig filament kunnen zijn voor een zijdeachtige glans en kleureffecten.

Tetrahex Ripple Vaas

Kijk eens naar de structuur. Tetrahex Ripple is hoe de ontwerper zijn vaas noemt en zelfs ik vind het moeilijk om dit patroon nauwkeuriger te beschrijven. Dit is echter bijzonder geschikt voor meerkleurig filament.

Glitch Planter

Een ander patroon is wat moeilijker te beschrijven, maar waarom zijn er foto's? Deze zegt echt meer dan duizend woorden. Als u deze vaas wilt downloaden en 3D printen, moet u niet vergeten de bijbehorende grondplaat te printen.

Voronoi vaas

Het mengsel van de gladde onderste helft en de bovenste Voronoi-helft past gewoon in de kleurencombinatie uit het plaatje. Normaal gesproken kunnen Voronoi-afdrukobjecten natuurlijk niet worden gebruikt als schepen, maar hier kan het wel in deze combinatie. Als u meer wilt weten over Voronoï, de oude Georgi Feodosyevich Voronoï en zijn ideeën, ga dan naar Wikipedia.

Stenen patroon vaas

Een vaas met een steenmotief ziet er bijzonder goed uit in grijs of beige, omdat het effect van echte stenen wordt nagebootst.

Zigzag Vaas

Bitchy Bitchy Hoi Hoi Hoi

Kreisliga C teams voor de wedstrijd

Een andere bijzonder mooie vaas vindt u hier. Ik ben gek op dat soort patronen, op vazen of andere voorwerpen. De ontwerper Slimprint heeft zijn model geüpload naar Printables en als jij het ook leuk vindt, laat dan wat liefde achter 🙂

Giroid Vaas

Met zijden filament kunt u deze prachtig gevormde Giroid vaas printen en de lagen zullen pas op het derde gezicht zichtbaar zijn als uw gasten met hun gezicht 10 cm voor de vaas staan.

Gefacetteerde vaas

Spiraalvaas

Het zal je misschien verbazen, maar deze modellen bestaan al sinds 2014 en zijn elk net geen 500.000 keer gedownload per model(!). Dit toont aan hoe goed een tijdloos ontwerp kan werken, zelfs in ons snel veranderende veld, als de ontwerper zich inspant en al zijn vaardigheden toont.

Gebogen Honingraat Vaas

Eggnot heeft een prachtige vaas ontworpen die je kunt downloaden en 3d printen op thingiverse. Als liefhebber van 3D printen heb je een speciale band met honingraat vanwege de Infill die je bijna dagelijks in de Form ziet en voelt.

Julia Vaas

Vaas met gedraaide harten

Deze vaas kwam weer bij me op toen ik door thingiverse keek. In 2014 hadden mijn broer en ik natuurlijk veel objecten geprint met onze Ultimaker 2 om de mogelijkheden van de printer te laten zien en deze vaas was er een van.

Lage Poly Vaas

Als low poly fan viel deze vaas me meteen op en moest ik hem hier opnemen. Als je veelkleurig filament gebruikt bij het printen, ziet dit model er bijzonder goed uit, omdat het low-poly effect snel opvalt vanuit elk perspectief.

Pil Vaas

U vraagt zich waarschijnlijk af waarom ik nu het volgende schrijf en dit model hier beneden staat.

De ontwerper Antonin Nosek is dus een van mijn favoriete ontwerpers op het gebied van vazen. Hij brengt altijd bijzonder mooie patronen aan in vazen en creëert zo modellen die je niet overal vindt. Dit en het volgende model staan hier beneden omdat het beste als laatste moet komen.

Veelhoekige vaas

Ik heb ook een tijdje dit model van Antonin afgedrukt als testobject. In mijn kamer staat altijd al een versie die ongeveer 30 cm hoog is en waarin af en toe kleine knuffeldieren zijn ondergebracht. Als ik deze testobjecten afdrukte, waren ze altijd zo snel weg dat ik ze helemaal niet kon fotograferen. Wat zou je niet doen voor je familie 🙂

Vaas #715 – Vreemde naam, mooie Form

Terwijl ik door het gebied bladerde, zag ik deze ongewone Form een vaas. Je zou kunnen denken dat het deel uitmaakt van een kerk zoals de Sagrada Familia in Barcelona of iets dergelijks. Ik heb het meteen aan mijn lijst toegevoegd en hoop dat we de ontwerper kunnen helpen deze 3D printbare vaas te pushen.