3D Printer sjablonen voor Intex & Bestway zwembaden

Losjes gebaseerd op Helge Schneider, is het motto hier “Zomer, Zon, Printus”.

Vind 3D printer sjablonen voor uw zwembad in dit artikel. Aangezien ik zelf in het Intex-team zit(Intex Quadra XTR 26356*) en al enkele modellen heb afgedrukt, heb ik me hier geconcentreerd op de zwembaden van Intex en Bestway. Van wat ik uit observaties en gesprekken heb begrepen, zijn sommige onderdelen vrijwel identiek en kunnen ze dienovereenkomstig worden verbeterd met 3D-geprinte zwembadupgrades.

Bekerhouders voor frame zwembaden (flessen werken ook)

Ik zag deze berg voor het eerst tijdens mijn onderzoek en hij belandde al op mijn “print me lijst”. Ik was al lang op zoek naar zoiets, maar toen vond ik het op het nieuwe portal van Prusa: printables.com. Dit Thingiverse alternatief heeft nog steeds weinig keuze, vooral in de niche onderwerpen, maar het heeft een beter overzicht.

Bestway zwembadhaken voor kaderzwembaden

Ik gooi altijd mijn handdoeken op de slangen en bid elke keer dat er niemand aan blijft haken en er iets uit trekt. Met dit, kan het niet meer gebeuren. Daarom moest de haak op de lijst staan.

Intex pinnen voor zwembadframes

Toen ik deze pinnen zag, moest ik denken aan een kennis die een soort zeshoekig zwembad van Intex heeft en waarvan de pinnen in de loop der tijd in rijen zijn afgebroken. Je kunt ze kopen op Amazon* of je kunt het geld besparen en zoveel pins afdrukken als je wilt.

Skimmer handgreep

De hendel van de skimmer zit nog op ons zwembad. De vraag is natuurlijk hoe lang dit zo doorgaat. Maar mocht die dag binnenkort komen, dan kan ik hier mijn eigen lijst oproepen, op de knop klikken en het bestand op cults3d gebruiken om de skimmer weer passend te maken. Het is leuk om zo'n bijna privé lijst te hebben 😉

Haken voor bevestiging van zwembadafdekking

Ik realiseerde me pas hoe corrosief deze lipjes aan de basis van de framepool zijn toen ik de winterafdekking wilde bevestigen: Ik kon niets echt goed vastmaken en moest de bekleding gedurende een paar dagen op verschillende plaatsen meerdere keren opnieuw vastmaken. Met deze haak, zou dat niet mogen gebeuren. Dan kan ik het pas aan het eind van het seizoen gebruiken.

Intex hoek voor uitlaattrechter

De uitlaatmondstuk is goed, maar sommige fabrikanten hebben waarschijnlijk beknibbeld op de laatste paar graden in hun hoeken. Je bent hier nu omdat je iets niet leuk vindt aan je zwembad. Ik heb de grootste van de hoeken op de foto afgedrukt met PETG en sindsdien blijft er minder drijvend materiaal over aan de linkerkant van het zwembad omdat het water nu beter gemengd is.

Een duidelijke aanbeveling van mij!

Zwembad Stofzuiger Skimmer Adapter

Als de skimmer is aangesloten en u het zwembad wilt schoonmaken met een zwembadstofzuiger zoals deze*, moest u vroeger de skimmer volledig van de zuigmond verwijderen en hem er vervolgens moeizaam weer op schroeven.

Hiermee kan ik nu gewoon de handstofzuiger aan de skimmer bevestigen en dat is het.

Ik kan het model aanbevelen, maar zorg er dan natuurlijk wel voor dat een resistent materiaal zoals PETG met een hoog Infill wordt gebruikt.

Intex Quadra Frame Zwembad Beugels

De framezwembaden zoals de Quadra hebben geen ronde palen. Om deze reden kunnen sommige van de echt mooie 3D printer sjablonen voor zwembaden niet worden gebruikt. Hier heeft de gebruiker faschin een goede oplossing voor de palen bedacht. Hij heeft direct verschillende variaties gemaakt met haken voor handdoeken, enz.

Heel cool!

Slang kniebescherming voor Bestway en Intex zwembaden

Sommige van de Intex en Bestway zwembaden hebben geen goede aansluiting met knikbeveiliging bij de aansluiting, waardoor de slangen een keer kunnen knikken. Met deze knikbescherming kunt u de situatie verhelpen en langer plezier hebben van uw zwembad.